Élet-Stílus

Vidrák kéz a kézben

Régi kedvencünket mutatjuk be, a Vancouveri Akvárium tengeri vidrapárját, akik kézen fogva lubickolnak.

A felvétel nem friss, de annál aranyosabb. Nyac, a nőstény tengeri vidra és párja a hátukon lebegnek medencéjük vizében, konkrétan kéz a kézben, azaz persze, mancs a mancsban. A közönség meg olvadozik, de hát nem is csoda!

Nyac története egyébként nagyon érdekes: ő az 1989-es Exxon Valdez olajkatasztrófa egyik túlélője volt. Az emlékezetes és szomorú esemény során egy olajszállító hajó zátonyra futott Alaszka partjainál. A gigantikus mennyiségű kiömlő olaj minden idők egyik legnagyobb természeti katasztrófáját okozta. Nyac szerencsére megmenekült, és szép, boldog életet élt 2008-ban bekövetkezett haláláig, melyet leukémia okozott. Az ő példáján keresztül vizsgálták a tengerbe ömlő olaj élővilágra gyakorolt hosszú távú hatását.

Ha már a vidráknál tartunk, a napokban kezdték vetíteni az Uránia moziban a Vad Magyarország című csodaszép magyar természetfilmet a honi ártéri erdők élővilágáról, melyben többször is felbukkannak a hazánkban élő édesvízi vidrák. Kis és nagy cukistáknak egyaránt ajánljuk, hogy menjenek el megnézni, mert lélegzetelállító élmény az alig egyórás film minden perce, és ki tudja, meddig élvezhetjük szélesvásznon!

AJÁNLOTT LINKEK:

A Port.hu írása a Vad Magyarországról

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik