Élet-Stílus

Újra Budapesten a kosárlabdacirkusz

2011. május 25-én újra Budapest vendége lesz a Harlem Globetrotters. Az idén 85. születésnapját ünneplő kosárlabda-cirkusz a Papp László Budapest SportArénában játszik.

Az eredetileg komoly kosárlabda-csapatként indult New York-i társulat a ’30-as évek elején, egy, az ellenfelükre mért megsemmisítő győzelem során állt neki bohóckodni, amelynek eredményeképp az idők folyamán védjegyévé vált a Globetrotters csapatának a megkérdőjelezhetetlen játéktudás mellett a komédia és a nézőket is aktívan bevonó show-műsor.

Az ’50-es évek elhozták a Kosárlabda Varázslóinak világjárását is, hiszen ekkor szelték át legelőször az óceánt, hogy szórakoztató programjaikkal meghódítsák Európát is, majd még ugyanebben az évtizedben körbeutazták Dél-Amerikát is, hogy minél több helyre vigyék vidám programjukat, nem véletlenül emlegetik őket a Jóakarat Nagyköveteiként is.

A világméretűvé nőtt Harlem Globetrotters immáron több, mint szimpla kosárlabda, egy márkanév, amely 85 év során mindig is egyet jelentett az önfeledt szórakozással. A történelmük során több, mint 25 ezer mérkőzést maga mögött tudó csapat Pápáktól államfőkig mindenkit elbűvölt. Igazi családi programra számíthat most is a nagyérdemű május végén. A rendezvényre a ShowTime Budapest szervezésében kerül sor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik