Élet-Stílus

Nem színezhet a Zöld Kakas

A BKV indoklása szerint a metrómegálló mészkő fala nem arra való, hogy fessenek rá.

Nem a Pöttyös utcai metrómegálló lett volna az első közös projektje a Világ-Kép Kulturális Egyesületnek és a BKV-nek. Az egyesület tagjai ugyanis korábban nagy sikerrel színezték ki a Moszkva és a Flórián teret. Most, a Zöld Kakas Líceum nevű szakközépiskola, hátrányos helyzetű diákjaival arra készültek, hogy a Pöttyös utcai metrómegálló környékét festik ki vidám színekkel.

Azért a Pöttyös utcát, mert a gyerekek többsége ezt a helyszínt szerette volna, a megálló ráadásul az iskolájukhoz is közel van. A terveken, melynek témája a környezetvédelem lett, a diákok októbertől márciusig dolgoztak. Mindeközben a BKV elutasította az egyesület festésre kért kérelmét, mondván a megálló fala nem arra való, hogy kifessék – számolt be az index.hu.

A hírportál megkeresésére a BKV elmondta, többek között azért utasították el az egyesület kérelmét, mert a lefestett mészkő falat később már nem lehet megtisztítani. A társaság hozzátette, nyitottak az egyeztetésre, ha az egyesület átdolgozza a terveket és talál más, megfesthető felületeket a környéken.

AJÁNLOTT LINKEK:

Nem pöttyözhet megállót a Zöld Kakas (index.hu)
Színes Város – projekt: formáljuk saját képünkre Budapestet! (hír24.hu)
A Színes Város projekt hivatalos weboldala (szinesvaros.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik