Élet-Stílus

Továbbra is nyeretlen idegenben a Loki

A címvédő Debrecen habár kétszer is vezetett, végül 2-2-es döntetlent játszott az Újpest otthonában a labdarúgó Monicomp Liga 22. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. A hajdúsági együttes ezzel továbbra is nyeretlen idegenben.

Monicomp Liga, 22. forduló: Újpest FC – DVSC-TEVA 2-2 (1-1)
A gólszerzők: Ahjupera (45., 81.), illetve Coulibaly (12.), Czvitkovics (63., 11-esből)

Az elmúlt években mindkét együttes az élbolyhoz tartozott, most azonban sem az Újpest, sem a Debrecen nem dédelgethet bajnoki címről szóló álmokat. Éppen ezért a közönség is jóval kisebb számú volt, mint a korábbi “slágermérkőzéseken”.

A lila-fehérek kezdték jobban az összecsapást, ennek ellenére Coulibaly az első debreceni helyzetet értékesítette. A folytatásban mindkét együttes sok hibával futballozott, az újpestieknek ugyanakkor több lehetősége is volt, ám Lázár révén még a legnagyobb ziccert is elhibázták. Közvetlenül a félidő vége előtt aztán mégis egyenlített az Újpest, egy felívelt szabadrúgás után Ahjupera volt eredményes.

A fordulást követően állandósult a hazaiak fölénye, ám ismét a Debrecen szerzett vezetést: Coulibaly harcolt ki egy büntetőt, amit Czvitkovics higgadtan értékesített. A gól visszavetette a hazaiakat, Coulibaly pedig a 73. percben eldönthette volna a csatát, de nagy helyzetben csak a kapufát találta el. Ez meg is bosszulta magát, ugyanis a 81. percben Ahjupera lőtt újabb gólt, beállítva ezzel a 2-2-es végeredményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik