Élet-Stílus

Itt lesznek széttúrva az autópályák

Idén nettó 2 milliárd forintot - a tavalyinál mintegy 2,4 milliárddal kevesebbet - fordít az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) a kezelésébe tartozó gyorsforgalmi úthálózat fenntartására és karbantartására. A munkálatok áprilisban kezdődnek.

Az idei év legnagyobb burkolat-helyreállítási munkájának helyszíne az M1-es autópálya 12-64 kilométer-szelvények közötti része lesz (Bicske térsége), szeptember és októberben.

A csomópont-felújítási munkák közül az M3-as autópálya gödöllői csomópontjának jobb oldala, illetve az M7-es autópálya 63. kilométer-szelvényénél, Székesfehérvár közelében található bal felhajtó ág lesz. Mindkét esetben ősszel kezdődnek a munkálatok.

Öt jelentősebb hídfelújítási munka is szerepel az ÁAK idei programjában. Az M19-es autóút 1. kilométer-szelvényénél található híd, az M8, Pentele hídja (július 4-22.), M5, Szentlőrinci úti csomóponti hídja (július 30-szeptember 30.), M1, 8119 jelzésű hídja (Tatai csomópont, augusztus 1 – szeptember 15.), M15, vasúti hídja (augusztus 9 – szeptember 9.) kerül felújításra.

A munkálatok lebonyolításának időpontjait a tervkészítők a Forma-1 Magyar Nagydíjához igazítva állapították meg, így a verseny idején (július 31.) nem lesz olyan építkezés, amely a hazai gyorsforgalmi úthálózaton jelentős forgalomkorlátozással járna – hangsúlyozza az ÁAK.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik