Élet-Stílus

Hat számmal bővül az olimpia

admin
admin

2011. 04. 06. 15:58

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó testülete úgy döntött, hogy hat új versenyszámmal bővíti a 2014-es szocsi téli játékok programját.

Mindez azt jelenti, hogy az oroszországi eseményen az évek óta a részvételért küzdő női síugrók mellett a férfi és női síakrobaták félcső, a sílövők vegyescsapat, valamint a szánkósok és műkorcsolyázók csapatversenye mutatkozhat be. A hódeszkások és a síakrobaták slopestyle (trükk) számával, valamint az alpesi sízők csapatversenyével kapcsolatban egyelőre nem hoztak döntést, a NOB az elkövetkező hónapokban tovább vizsgálja a három versenyszám lehetséges programba vételét.

A hódeszkások slope style számának felvétele Magyarország szempontjából is lényeges lehet, a 18 esztendős Gyarmati Anna ugyanis a múlt héten épp ebben a kategóriában nyert ifjúsági világbajnokságot, ráadásul ebben a szezonban az Európa Kupában is diadalmaskodott. A 15 fős végrehajtó bizottság döntését bejelentő Christophe Dubi, a NOB sportigazgatója azt mondta, elsősorban azt vették figyelembe, hogy a különböző versenyszámok mit adhatnak az olimpiai mozgalomnak.

“A műkorcsolya például egy hihetetlen sportág – fogalmazott. Rendkívül népszerű az egész világon, kultúrától és korosztálytól függetlenül. A műkorcsolyázók csapatversenye óriási értéket ad majd az ötkarikás programhoz.” A női síugrók kitörő örömmel fogadták, hogy hosszú évek próbálkozásai után a NOB végül zöld utat adott a játékokon való szereplésükhöz.

“A sportágunk az elmúlt 10 évben folyamatosan fejlődött, de az olimpiai részvétellel sikerül megtennünk a következő nagyon fontos lépést” – jelentette ki az amerikai Lindsey Van, a női síugrás 2009-es világbajnoka. A szerdán meghozott határozat azt is jelenti, hogy egyetlen sportág, az északi összetett maradt a téli játékok programján, amelyben nők nem versenyezhetnek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.