Élet-Stílus

Vissza akar vágni a Chelsea a MU-nak

Angol szuperrangadót rendeznek a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján. A 2008-as döntő "visszavágóján" a Manchester United a Chelsea otthonába látogat.

A két csapat eddig csak egyszer, a három évvel ezelőtti moszkvai fináléban találkozott egymással a sorozatban. A Vörös Ördögök akkor Cristiano Ronaldo fejesével szereztek vezetést, ám Frank Lampard egyenlített, így büntetők döntöttek a kupáról a Manchester javára.

A két gárda amúgy összesen 158-szor csapott össze egymással, 67 MU-győzelem mellett 44 Chelsea-siker és 47 döntetlen a mérleg.

A felek ebben a szezonban eddig kétszer találkoztak: az angol Szuperkupa döntőjében 3-1-re nyert a Manchester, míg a bajnokságban a Chelsea hazai pályán egy sokat vitatott összecsapáson 2-1-re diadalmaskodott. Érdekesség, hogy az MU utoljára 2002-ben tudott nyerni a Stamford Bridge-en, akkor Paul Scholes, Ruud van Nistelrooy és Ole Gunnar Solskjaer találataival 3-0-ra.

A másik szerdai párban az FC Barcelona látja vendégül a BL ukrán meglepetéscsapatát, a Sahtar Donyecket, amely története során első ízben jutott a legjobb nyolc közé, de igazi szenzáció lenne, ha akár csak döntetlent is el tudna érni a sorozat végső megnyerésére is esélyes katalánok otthonában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik