Élet-Stílus

Kötelező filmek divatrajongóknak

Vannak divatrajongók, akiket nem az izgalmas történet, hanem a ruhaköltemények látványa vonz a mozikba.

Az elmúlt évek mozisikereinek koronázatlan királynője a kosztümtervező Patricia Field lehetne.
A kreatív hölgy olyan filmeknek köszönheti saját kollekciójának megszületését, mint a Szex és New York, Az Ördög Pradat Visel, vagy az Egy boltkóros naplója. Most bemutatunk néhány alkotást, amikben a ruhák is szerepet kaptak.

Coco Chanel

Chanel a maga idejében kétség kívül a női ruházat forradalmára volt. A filmet megnézve nem csak a tervezőnő zseniális élettörténetébe nyerünk bepillantást, hanem a csodálatos ruhákban is gyönyörködhetünk, amelyeket Catherine Leterrier jelmeztervezőnek köszönhetünk. A tervezőnő ruháit Oscar és BAFTA-díjra is jelölték.

Zoolander

Ben Stiller az egykori topmodell, Derek Zoolander bőrében igen bizarr kinézettel lép a kifutók világába. A film inkább a szakma paródiáját, mintsem a bemutatását szolgálja. Ennek ellenére jókat lehet nevetni az extrém őrültségeken és a látványos jelmezeken.

Az Ördög Pradat Visel

Andy Sachs épphogy kikerült az iskolapadból, máris New York legrettegettebb főszerkesztője, Miranda Priestly mellé kerül asszisztensként. A feszített munkatempó mellett a divat világába is bele kell rázódnia, mivel stílusa meg sem közelíti az elvárt szintet. A Runway Magazinnál az élete gyökeresen megváltozik, akár csak a kinézete. Kötelező film a divatrajongóknak, kiváltképp, mert Miranda alakját az amerikai Vouge főszerkesztőjéről, Anna Wintourról mintázták.

Mókás arc

Audrey Hepburn örök és filmjei a divatoktatás alapjait képezik. A filmklasszikus főszereplője a könyvesbolti eladóként dolgozó Jo, akit felfedez magának Dick Avery divatfotós. A lány élete és modellkarrierje természetesen Párizsban folytatódik. A történet rengeteg fordulatot tartalmaz, de az akkori divatot hűen és bájosan tükrözi.

A szeptemberi kiadás

2009 dokumentumfilmje az amerikai Vouge magazin híres szeptemberi számának útját kíséri figyelemmel az első tollvonástól a nyomdába kerülésig. Az alkotás óriási tömegeket vonzott a mozikba, aminek oka maga a hírhedt főszerkesztő, Anna Wintour karaktere.

Egy boltkóros naplója

Egy film az eszetlen költekezésről, a divatról és a beteges vásárlási lázról. Isla Fischer mégis bájosan alakítja a boltkóros Becky Bloomwood szerepét, aki kissé csetlő-botló karakterével navigál minket napjaink legcsodálatosabb ruhakölteményei között.

Szerelmünk lapjai

A divathoz semmi köze nincs a történetnek, ám a vintage stílus kedvelőinek igazi mennyország lehet Rachel McAdams filmbeli ruhatára. A gyönyörű képek mellett egy csodálatos szerelmi történetnek is a tanúi lehetünk. Érdemes megnézni ezt az igényes alkotást.

Hétévi vágyakozás

Szőke haj, vörös rúzs és a fellibbenő fehér ruha. Hát persze, hogy az 50-es évek szexszimbólumáról, Marilyn Monroe-ról beszélünk! A Hétévi vágyakozás az a film, amiben az ismert stílusjegyeket egyszerre láthatjuk a színésznőtől. Az alkotás a filmtörténet legszebb ruhaklasszikusait vonultatja fel Monroe örök szépsége mellett.

Kifutó a semmibe

Egy film, amire a srácok is biztosan szívesen beülnek, hiszen Angelina Jolie a főszereplője. A 26 éves korában tragikus körülmények közt elhunyt szupermodell, Gia Carangi életét és halálának körülményeit mutatja be a közel kétórás mozi. A film reális képet fest a divatvilág árnyoldalairól és veszélyeiről is.

Szex és New York

Kapott már hideget és meleget a kritikusoktól, de az kétségtelen, hogy ruhákban nincs benne hiány. Hiszen van ebben minden, amit egy divatimádó nő kívánhat: csodálatos gardróbszoba Mr Big-től, álomszép menyasszonyi ruha Vivienne Westwood-tól, New York-i divathetek az első sorból, valamint keleti ruhaköltemények és csillogó partik egyaránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik