Élet-Stílus

A számítógépes munkához szünet és szemüveg is jár

Mindenkinek, aki munkaidejében legalább 4 órát a monitor előtt tölt.

Kormányrendelet szabályozza, hogy mik a képernyő előtt munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményei. Eszerint a cégnek nemcsak számítógépet kell biztosítani alkalmazottainak, hanem munkaközi szüneteket és védőszemüveget is azoknak, akik munkaidejükből legalább 4 órát a monitor előtt vannak.

A rendelet betartását munkavédelmi hatóság ellenőrzi, akik ha szabálytalanságot találnak, súlyos bírságokat róhatnak ki. A rendelet emellett nemcsak erről ír, szabályozza, hogyan, mennyit és milyen körülmények között dolgozzon az, aki számítógépes munkát végez, sőt, ajánlást tesz a rendszeres orvosi és szemvizsgálatra is. Az atecéged.hu összeszedte, mire figyeljen, aki órákat tölt a monitor előtt, sőt leírja azt is, milyen legyen a számítógépes munkahely.

A képernyős munkahelyeket úgy kell megtervezni, hogy a különböző fényforrások (azaz az ablakok és más nyílások, átlátszó vagy áttetsző falak), és a világosra festett berendezési tárgyak vagy falak ne okozzanak közvetlen fényvisszaverődést.
OLVASSON TOVÁBB.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik