Élet-Stílus

Tévésorozat ihlette utcanevek

A Mulder sugárút és a Scully út csak a kezdet.

Bár a világban ma már egyáltalán nem ritka, hogy bizonyos városokban sorozatokról neveznek el utakat vagy köztereket, Magyarországon az első Barátok közt ihlette közterületre még várni kell. Nem úgy a kanadai Ottawában, ahol az X-akták című filmsorozat két fiktív szereplőjéről neveztek el utcát. Külön érdekesség, hogy a Mulder sugárút és a Scully út metszi egymást, az ott élők szerint emiatt nem lett több a paranormális tevékenység.

Szinte magától értetődő, hogy a texasi Dallasban van olyan közterület, aminek nevét a híres sorozat szereplői adták, így például a Jock Ewing Circle. A született feleségek című sorozat híres utcájából, a Lila akác közből (Wisteria Lane) a sorozat indulása előtt több is volt. Ezek közül az egyik, a feleségek népszerűségét látva, elhatározta, hogy mindent megtesz, hogy ugyanolyan legyen, mint filmbeli párja.

Ha már furcsa névadások: nemcsak sorozatszereplők, hanem számítógépes játékok és zenekarok is adtak már nevet közterületeknek. Egy spanyol várost például Super Marióról, egy amerikai utcát Lara Croftról neveztek el, New Yorkban pedig a U2 kapott saját utcát.

AJÁNLOTT LINKEK:

Várni kell a Berényi Miklós utcára (origo.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik