Élet-Stílus

LMP: van esély a Tűzraktér megmentésére

A több ezer támogató aláírásnak, sok száz tiltakozónak, számos civil szervezet fellépésének, és a kulturális élet széleskörű támogatásának köszönhetően van esély a Tűzraktér további működésére - áll az LMP közleményében.

Az LMP a kerületi önkormányzatban továbbra is figyelemmel kíséri a kulturális intézményről szóló egyeztetéseket. A terézvárosi önkormányzat képviselő-testületi ülésén csütörtökön megállapította, hogy a VI. kerületi Hegedű utca 3. szám alatti ingatlan hasznosítására átgondolatlanul és elkapkodva kiírt pályázat eredménytelenül zárult.

A polgármester indítványára a képviselőtestület úgy határozott, hogy a jövőben az épületet alkotóházként kívánja működtetni. Az LMP azzal a módosító javaslattal élt, hogy elsőként a Tűzraktér Független Kulturális Központ és Alkotóház, és az azt működtető Art Sector Alapítvány által benyújtott koncepciót vizsgálják meg, és utána döntsenek az épület további sorsáról.

A Lehet Más a Politika továbbra is kiáll minden olyan alulról jövő civil kezdeményezés mellett, ami hiteles és értéket teremt – írják a lapunknak eljuttatott levelükben. Támogatja azokat az állampolgárokat, akik az ellen lépnek fel, hogy a mindenkori hatalom a fejük felett döntsön az őket érintő lényeges kérdésekben. Az ökopárt a jövőben is megvédi azokat a közösségi tereket, melyek a kultúra és az élő zene terjedését, valamint a minőségi és tartalmas szórakozási lehetőségeket segítik.

Fontos előrelépés, hogy a kerületi Fidesz-KDNP többség képes volt újragondolni és megváltoztatni korábbi álláspontját, és ismét tárgyalóasztalhoz ül, hogy a Tűzraktér által készített hosszú távú működtetési koncepcióról egyeztessen – írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik