Élet-Stílus

Pénteken Fradi-Újpest meccs

Péntek este rendezik a labdarúgó Monicomp Liga 21. fordulójának legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzését, a Ferencváros és az Újpest 208. bajnoki összecsapását.

Az örökmérleg a zöld-fehérek felé billen: 92 FTC-győzelem mellett 59 újpesti siker és 56 döntetlen született, a gólarány pedig 396-298. A legutóbbi, őszi találkozót viszont a IV. kerületi alakulat nyerte, mégpedig nagy fölénnyel, 6-0-ra.

A felújított Szusza Ferenc Stadion 2001-es átadása óta hazai környezetben még nem kapott ki az Újpest a derbin, de idegenben is eredményesen szerepelt, a Ferencváros ugyanis bajnoki mérkőzésen csaknem hét és fél éve nyeretlen a lila-fehérek ellen. A jelenlegi vezetőedző, Mészöly Géza irányításával egyszer sem maradt alul az Újpest az FTC-vel szemben. A papírforma ugyanakkor a második helyen álló hazaiak mellett szól.

A tavaly őszi, újpesti rangadó második félideje petárdák és más pirotechnikai eszközök használata miatt késve kezdődhetett csak meg, majd a játékvezetőnek meg is kellett szakítania a játékot, mert a vendég drukkerek beszakították a menekülőkaput, és megkíséreltek behatolni a pályára. A rendbontás kapcsán a rendőrség 14 személyt állított elő, egy drukkert életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A hasonló incidensnek szeretné elejét venni a két kerület polgármestere: Bácskai János ferencvárosi és Wintermantel Zsolt újpesti városvezető – az érintett klubok néhány korábbi kiváló játékosának közreműködésével – szerdán közös sajtótájékoztatón kampányolt a békés szurkolásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik