Élet-Stílus

Botrányos gyerekruhák

Egyes divatcégek már a 7 éveseknek is szexi fehérneműket és fürdőruhákat gyártanak.

Megosztja a közvéleményt a gyerekeknek gyártott push-up-os fürdőruhák és fehérneműk megjelenése. Már a túl fiatal modellek alkalmazása ellen is felszólalt a CFDA (Amerikai Divattervezők Tanácsának) elnöke, de a 8 és 14 éveseknek gyártott szexualizált ruhadarabok végleg túllépték a gyermekvédelmi szervezetek tűréshatárát.

Ez megdöbbentő. Ha egy szülő szivacsos bikinit vesz nyolcéves kislányának, értesíteni kellene a gyermekvédelmiseket. A tinédzserek szexualizálása is épp elég rossz, ráadásul ez most már a gyerekekre is kiterjed. Ha továbbra is azzal próbálkozunk, hogy a gyermekeink „szexik” legyenek, önértékelésük és belső értékeik igen negatív következményeket fog elszenvedni” – mondta Dr. Janer Rose, gyermeknevelési szakértő.

A botránykeltő fürdőruhákat idén az Abercrombie & Fitch divatmárka dobta piacra és rögtön meglett a visszhangjuk is. De nem ők az elsők a túl szexis gyerekruhákban.
Tavaly például a Primark hét éveseknek gyártott szivacsos fürdőruháit hívták vissza hasonló okok miatt.

Shy Keenan gyermekvédelmi tanácsadó akkor így nyilatkozott erről: „Sok vásárlóutcákból ismert márka termékei a pedofíliát segítik elő. Sosem lenne szabad megengedni, hogy szexualizáljuk a gyerekeket.

A Primark akkor csak egy közleményben reagált, amiben kifejtette: „minden lány a lehető legtöbbet szeretné kihozni a külsejéből, és a Primark nem szeretne kivételt tenni a legfiatalabb nemzedékkel sem. Minden megtalálható az aktuális divattrendekből a Girlswear szekcióban, függetlenül attól, hány évesek a vásárlók.”

Tehát egy 7 éves kislány ugyanazt a nőies darabot viselheti, mint egy 27 éves nő. Dr. Nancy Irwin pszichológusnak is megvan erről a véleménye: „A push-up viselése ebben a fiatal korban szexuális értékeinek hangsúlyozására bátorítja viselőjét, ez komoly veszélyeket rejthet magában”- fejti ki a doktornő.

AJÁNLOTT LINKEK:

Szivacsos bikinit nyolcéveseknek? (www.fashiontime.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik