Élet-Stílus

Parkolóban énekel Placido Domingo

Parkolóban ad koncertet Placido Domingo spanyol tenor a XX. Nemzetközi Zenei Fesztiválon a csehországi Cesky Krumlovban. Az énekes 17 év után lép fel újra Csehországban.

Jaromir Bohac fesztiváligazgató elmondta, Domingo és ügynöksége láthatóan meglepődött, amikor a szerződés aláírása előtt megtudták, hogy a krumlovi futballstadion helyett egy parkolóban lesz a koncert.

A sportolók ugyanis aggódtak amiatt, hogy a július 15. és augusztus 20. között megrendezésre kerülő fesztivál miatt tönkrement füvön nem tudnak majd lejátszani az őszi ligamérkőzéseket – emiatt új helyszínt kellett keresni.
Cesky Krumlovban a parkolón kívül nem akad más hely, ahol elfér 7500 ülőhely – fejtette ki Bohac.

Domingo a fesztivál fő fellépőjeként augusztus 20-án Verdi, Puccini és Leoncavallo műveiből énekel áriákat és duetteket Ana Maria Martinez Puerto Ricó-i szopránnal. Az előadást a Cseh Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri.

A szervezők szerint a sztártenor fellépése lesz az év egyik legjelentősebb kulturális eseménye Csehországban. A jegyek ára 900-6900 korona (9-75 ezer forint) között mozog.

A fesztiválon mintegy húsz híres szólóénekes lép fel. Az egyik csúcspontot jelenti Ruggiero Leoncavallo Bajazzók című operájának premierje Jose Cura argentin tenorral a főszerepben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik