Élet-Stílus

Egervári: pontot érdemeltünk volna

A szövetségi kapitány hiányolta az egyenlő elbírálás elvét, hiszen számos esetben a bíró a hollandok javára döntött. Véleménye szerint az összeszedettebb játék révén a csapata ezúttal mindenképpen rászolgált volna a pontra.

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata megérdemelte volna az 1 pontot a keddi hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőn, amelyet a világbajnoki ezüstérmes 5-3-ra nyert meg az Amsterdam ArenA-ban.

“A pénteki összecsapáshoz képest most sokkal összeszedettebben, precízebben játszottunk, rászolgáltunk volna az egy pontra – nyilatkozta az összecsapást követően a szakember. A kapitány szerint több fordulópontja is volt a mérkőzésnek, mindjárt az első félidőben is egy, amikor a játékvezető nem adta meg egy teljesen szabályos gólunkat. A tréner szerint a mérkőzést dirigáló norvég Svein Oddvar Moen nemcsak akkor döntött rosszul, amikor a 19. percben nem adta meg Dzsudzsák Balázs gólját, mondván a magyarok csak sípszóra végezhették volna el a szabadrúgást, hanem számos esetben is hollandok javára döntött, így nem biztosított egyenlő feltételeket.

Orbán Viktor miniszterelnök is végignézte a meccset (fotó: MTI)

Orbán Viktor miniszterelnök is végignézte a meccset – MTI Fotó: Kollányi Péter

Még sokat kell fejlődni

Az amszterdami összecsapáson két gólt szerzett Gera Zoltán szerint a pénteki találkozó után fejben össze tudta magát szedni a gárda: “A négy nap alatt mindenki átgondolta, hogy hol is hibáztunk. Őszintén elmondtuk egymásnak a véleményünket, a csapategységnek köszönhető ez az eredmény. Örülök a csapat teljesítményének, hogy egy ilyen zakó után sikerült feleszmélni és jó teljesítményt nyújtani.” – nyilatkozott a Fulhamnél az elmúlt időszakban mellőzött focista.

“Ugyanolyan reálisan kezeljük ezt a vereséget, mint a péntekit. Ennek a két mérkőzésnek a tanulsága az, hogy az alap a védekezés és onnantól kezdve, amennyit az ellenfél enged, azt ki kell használni támadásban. Pénteken nyíltan játszottunk, kitámadtunk és simán meg is vertek minket. Ma visszaálltunk, és így már nem volt annyira könnyű dolgok, ráadásul nekünk is meg voltak a helyzeteink” – hangsúlyozta. Azt viszont elismerte, hogy a válogatott sokat hibázott Amszterdamban, a védekezésben – csapat szinten – pedig még sokat kell fejlődni.

A magyar válogatott vereségével, illetve a svédeknek a moldovaiak elleni győzelmével Egervári Sándor csapata visszacsúszott a csoport harmadik helyére.

Gera két gólt is lőtt - MTI Fotó: Kollányi Péter)

Gera két gólt is lőtt, de nem volt elég a pontszerzéshez – MTI Fotó: Kollányi Péter

“Őrült mérkőzés volt”

A legnagyobb holland napilapok a címlapon hozták a világbajnoki ezüstérmes labdarúgó-válogatott magyarok ellen megvívott kedd esti Európa-bajnoki selejtezőjét.

A legnagyobb példányszámban megjelenő amszterdami De Telegraaf szerint “színes este” volt a keddi, melyen az Oranje jól kezdett, Robin van Persie találatával hamar megszerezte a vezetést, ám ezt követően érthetetlen módon visszavett a tempóból. A magyarok játékával viszont már kevésbé foglalkozik a lap. A lap hosszabb interjút közöl a mérkőzés hősének kikiáltott Dirk Kuyttel is, aki szerint igazi “őrült mérkőzésen van túl az együttes”.

A második legnagyobb példányszámú Algemeen Dagblad címlapja szerint is “őrült mérkőzésen” diadalmaskodott az Oranje, míg a Splts című napilap kissé csalódottan úgy fogalmaz: “elmaradt a gálaelőadás”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik