Élet-Stílus

Amy Winehouse is fellép a Szigeten

A napokban több előadó jelezte, hogy elfogadja a szervezők meghívását. A Szigetet egyébként a Festival Awards és a The Independent után most a brit Songlines magazin is a világ legjobb fesztiváljai közé választotta.

Az ötszörös Grammy-díjas és háromszoros Ivor Novello-díjas R&B-, soul- és dzsesszénekesnő, díva, popkultikon, a kétezres évek legegyedibb női énekhangjának birtokosa, Amy Winehouse is fellép az idei Szigeten. A tavalyi fergeteges koncertje után visszatér a Szigetre Nagy-Britannia egyik legmenőbb rockbandája, a Kasabian. Az aktuális zenekarok sorát szaporítja a szintén nagyszínpados The Maccabees – áll a Sziget sajtóközleményében.

A metal zene új nagyszínpadára érkezik augusztusban a nu metal-közösség egyik legnépszerűbb zenekara, a Deftones, valamint a Within Temptation is zúz majd a Szigeten, sőt a walesi Lostprophets is fellép.

Az Aréna kora esti felhozatalát színesíti Kid Cudi, aki jelenleg az amerikai hiphop és kortárs R&B-kultúra legérdekesebb jelensége. Az A38-Wan2 Színpadra is jelentettek újdonságot a szervezők: három szimpatikus és jó képességű zenész alkotja Skandinávia legszerethetőbb indie-pop zenekarát, a Peter Bjorn and Johnt.

A világzenei felhozatalt színesíti a kolumbiai Choc Quib Town latin tánczenekar, a XXI. századi klezmerszíntér egyik zászlóvivője a kanadai Socalled. A nyugat-afrikai tánczenék rajongóinak nagy-nagy örömére végre bemutatkozik hazánkban is Cheikh Lo, szenegáli gitáros-énekes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik