Élet-Stílus

Sima brazil győzelem Londonban – videó

Felkészülési mérkőzésen a brazilok könnyedén, 2-0-ra győzték le a skót labdarúgó-válogatottat Londonban.

A mostanit megelőző két fellépésén, Argentínával és Franciaországgal szemben is 1-0-val alulmaradt brazilok végig nagy fölényben játszottak, számtalan helyzetük volt az Emirates Stadionban, így teljes megérdemelten győzték le a skótokat, akiket a kapufa és a többször bravúrral védő Allan McGregor mentett meg a nagyobb arányú vereségtől.

A nyári dél-amerikai kontinenstornára készülő braziloknál különböző okok miatt Robinho, Ronaldinho, Kaká és Alexandre Pato sem kapott szerepet, ott volt viszont a pályán a Santos ifjú titánja, Neymar, aki a 42. percben okos csavarással szerzett vezetést, majd a 77. percben ismét betalált, az általa kiharcolt büntetőt értékesítette biztos lábbal.

A 19 esztendős csatártehetség harmadik válogatott meccse után három gólt számol.

„Kiindulási pontnak ez jó volt. Olyan brazil válogatottat akarunk kialakítani, amelyet a szurkolók látni szeretnének” – fogalmazott Mano Menezes szövetségi kapitány, aki szerint nagyobb volt a különbség a csapatok között, mint arra előzetesen számított.

Felkészülési mérkőzés:
Brazília-Skócia 2-0 (1-0)
London, Emirates Stadion, v.: Webb (angol)
Gól: Neymar (42., 77, utóbbit 11-esből)
Brazília: Júlio César – Dani Alves, Lúcio, Thiago Silva, André Santos – Ramires, Elano (Elías, 83.), Lucas (Sandro, 86.), Jádson (Lucas, 72.) – Neymar (Augusto, 90.), Leandro Damiao (Jonas, 79.)
Skócia: McGregor – Hutton, Caldwell, Berra (Wilson, 73.), Crainey – Brown, McArthur (Bannan, 57.), Adam (Snodgrass, 78.), Morrison, Whittaker (Commons, 64.) – Miller (Mackail-Smith, 87.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik