Élet-Stílus

Anglia oktatta a kistestvért

A brit rangadón az esélyesebb Anglia 15 perc alatt eldöntötte a csoportban sereghajtó Wales elleni mérkőzését.

A 100. brit derbit Eb-selejtezővel ünnepelték a felek. A caridffi Millennium Stadionban egyértelműen a vendég, még veretlen angolok számítottak esélyesnek, miután legjobbja, Gareth Bale (Tottenham) nélkül felálló „kistestvér” pont nélkül sereghajtó a csoportban.

A helyzet a szombat délután sem változott: Anglia negyedóra alatt eldöntötte a meccset, és jobb gólkülönbségével a G betűjelű ötös élére ugrott. Frank Lampard büntetőből szerzett vezetést a vendégeknek, miután James Collins a tizenhatoson belül szabálytalanul állította meg klubtársát, a szintén az Aston Villát erősítő Ashley Youngot.

Utóbbi a második angol gólban is főszereplő volt: Glen Johnson hosszú indítása után a ő passzolt jobbról Darren Bent elé, aki közelről a léc alá lőtt. A hétköznapokon az Aston Villát szolgáló csatár sorozatban harmadik válogatott fellépésén volt eredményes.

Anglia uralta az első játékrészt, akár a különbség is nőhetett volna. Wales a szünet után valamelyest feljavult, ezzel együtt a pontszerzésre nem volt esélye – a szépítésre sem.

Eb-selejtező, G csoport:
Wales-Anglia 0-2 (0-2)
Cardiff, Millennium Stadion, v.: Benquerenca (portugál)
Gól: Lampard (7., 11-esből), D. Bent (15.)
Wales: Hennessey – Gunter, D. Collins, J. Collins, A. Williams – Crofts, Ramsey, Ledley, A. King (Vaughan, 65.), Bellamy – Morison (Evans, 65.).
Anglia: Hart – G. Johnson, Dawson, Terry, Ash. Cole – A. Young, Lampard, Wilshere (Downing, 82.), Parker (Jagielka, 89.) – D. Bent, Rooney (Milner, 70.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik