Élet-Stílus

Nelson Mandela jótékony divatcége

Nem mindennapi dolog, ha egy Nobel-díjas egykori elnök divatcéget alapít. Kiváltképp, ha azt a jótékonyság nevében teszi: Nelson Mandela idén bekapcsolódott a divatiparba.

Az egykori elnök vállalkozása humanitárius céllal jött létre, melynek bevételei Mandela alapítványának kasszájába kerülnek. Az elnök nevével ellátott márka kínálatában női és férfiruhák is megtalálhatóak. Stílusukban egyaránt fellelhetőek Afrika tradicionális motívumai és a legutóbbi trendek hatásai is.

Az első kollekciót idén augusztusban mutatják be, melyet már dél-afrikai divattervezők álmodtak színpadra. A tervek szerint a későbbiekben is nemzetközileg ismert kreátorok alkotják a kapszulakollekciókat, melyek a cég szárnyai alatt önálló termékvonalakat képeznek.
A márka első üzlete nyár végén a dél-afrikai Johannesburgban nyílik, 2012-ben pedig várhatóan Nagy-Britanniában, valamint az Egyesült Államokban is boltokat nyitnak a kis, nyitott tenyérrel fémjelzett termékekből.

Érdekes módon nem ez az első eset, hogy egy Nobel-nyertesből divattervező lesz. Desmond Tutu érseket például 2009-ben kérte fel a Lutz & Patmos egy pulóver megtervezésére.

AJÁNLOTT LINKEK:

Nelson Mandela a divatiparban (www.ecouterre.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik