Élet-Stílus

A MOB Kokót jelölte felügyelőnek

admin
admin

2011. 03. 25. 13:36

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) egyik elnökségi tagját, az ökölvívó olimpia bajnok Kovács Istvánt delegálta a közmédiumok társadalmi felügyeletét a jövőben ellátó Közszolgálat Testületbe.

Ezt a MOB és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) képviselőinek pénteki megbeszélését követő sajtótájékoztatón jelentették be.

Auer János és Kollarik Tamás, az NMHH Médiatanácsának két tagja, illetve Molnár Zoltán MOB-főtitkár és Kovács István az új közmédiarendszer intézményeiről, elsősorban a Közszolgálati Kódexről és a Közszolgálati Testületről tanácskozott, ez utóbbi, 14 fős testületbe küldhet a médiatörvény szerint a MOB egy tagot. A kódexet, amely a közszolgáltatás alapelveit határozza meg, a Médiatanács fogadja majd el várhatóan a nyár elején.

“A Közszolgálati Testület és a Közszolgálati Kódex intézménye jelentős szemléletváltást tükröz a közszolgálatban – mondta Kollarik Tamás. – Olyan társadalmi kontroll alakul ki a közmédiumok fölött, amelyet a legjelentősebb köztestületekből, egyházakból, különböző területek civil szervezeteiből álló testület gyakorol. Rendkívül megtisztelőnek tartjuk azt a lehetőséget, hogy ebben a kérdésben a Médiatanács nevében partnerséget ajánlhatunk a MOB-nak.”

“Meglepő, egyben megtisztelő lehetőség számunkra a mostani” – fogalmazott Kovács István. – Soha ilyen még nem volt, hogy a társadalmi szervezetek, s ilyen értelemben a sportot is annak tekinthetjük, nemcsak hogy betekintést, de beleszólási lehetőséget is kapnak a közszolgálati médiumok működésével kapcsolatos feladatok ellátásába. Nagyon nagy lehetőség és hatalmas ajándék ez a magyar sport részére. Ha a közszolgálatiság feladatát, céljait sikerült a sporttal kapcsolatosan meghatározni, akkor azt a közszolgálati média segítségével meg is valósítjuk.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.