Élet-Stílus

Dzsudzsák: meglephetjük a hollandokat

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bízik abban, hogy a csapat kellemes meglepetést okoz majd a szurkolóknak pénteken, a Hollandia elleni Eb-selejtezőn.

A szakvezető a Telkiben, csütörtökön megtartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a taktikai hadrend 99 százalékig elkészült, többször elemezték a játékosokkal közösen a világbajnoki ezüstérmes futballját, s mindenki tudja, hogy mi lesz a feladata a pályán.

“Jó véleménnyel vagyok a játékosokról, bár előfordulhat, hogy a 70. perc környékén esetleg elfáradhat egy-egy olyan futballista, aki az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséghez jutott a klubcsapatában – fogalmazott a kapitány. – Ugyanakkor mentálisan mindenki tökéletesen felkészült, nagyon magabiztos ellenféllel állunk szemben, amely a világ egyik legjobb csapata.”

Gera Zoltán (MTI)

Gera Zoltán (MTI)

Egervári hozzátette, a válogatott alapjátékán nem sokat változtattak, de kisebb eltérés lehetséges, ugyanis az elemzések során sikerült megtalálniuk egy-egy rést a holland védelemben. Dzsudzsák Balázs, a csapat támadója úgy véli, a vendégek kissé arrogánsan, a riválist lekezelve várják a mérkőzést, nem veszik komolyan a budapesti találkozót, inkább a keddi, amszterdami visszavágóra koncentrálnak.
“Három éve játszom Hollandiában, jellemző rájuk, hogy sok esetben úgy érzik, ők találták ki a labdarúgást – fogalmazott a PSV Eindhoven szélsője. – Egyáltalán nem félnek tőlünk, ez pedig kedvezhet nekünk, mindent meg kell tennünk, hogy meglepjük őket.”

Dzsudzsák hozzátette, csütörtökön már nem érzett fájdalmat, bordaközi izmának húzódása teljesen rendbe jött. Kérdésre válaszolva azt mondta, nem készül arra, hogy rá nagyobb figyelmet fordítanak a hollandok, s esetleg két védőjátékos is őrzi majd.

“Nem hiszem, hogy így lesz, bár az lenne a legjobb, ha rám többen figyelnének, akkor ugyanis több területhez jutnánk a pályán – mondta. – Ugyanakkor a magyar válogatott nem egy futballistáról szól, hanem, ahogyan azt ősszel is megmutattuk, csapatként vagyunk igazán erősek.”

Van Marwijk: tiszteljük az ellenfelet
Tiszteli a magyar csapatot, de győzni szeretne a péntek este Bert van Marwijk holland szövetségi kapitány. A szakvezető a csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, mindig is tisztában volt azzal, hogy a magyar egy futballnemzet, még azzal együtt is, ha az elmúlt évtizedekben a komoly eredmények elmaradtak.

“Riválisunk a legutóbbi három Eb-selejtezőjén nyert, ezért biztos vagyok benne, hogy meg fog izzasztani minket. Mi azonban magabiztosak vagyunk, eddig is minden mérkőzést meg akartunk nyerni” – mondta Van Marwijk.

Wesley Sneijder (MTI)

Wesley Sneijder (MTI)

A kapitány kérdésre válaszolva azt mondta: a magyar játékosok közül senkire sem fordítanak különös figyelmet, legfontosabb, hogy csapatként jobban teljesítsenek, mint a házigazdák.
“Számunkra különös jelentőségű a pénteki találkozó, mert nagyszerű győzelmi sorozat van mögöttünk, s most nem szabad kiengednünk” – fogalmazott.

Van Marwijk hozzátette: nem okozott nagy problémát, hogy meghatározó játékosai közül többen is – Arjen Robben, Mark van Bommel, Maarten Stekelenburg – sérülés miatt kiestek, a futballban ugyanis ez gyakran előfordul.

Eb-selejtező, 5. forduló:
Magyarország-Hollandia, 20:30
Puskás Ferenc Stadionban. Vezeti: Velasco Carballo (spanyol)
Várható kezdőcsapatok
Magyarország: Király – Lázár, Juhász, Lipták, Laczkó – Vadócz, Elek – Koman, Gera, Dzsudzsák – Rudolf
Hollandia: Vorm – Van der Wiel, Mathijsen, Heitinga, Pieters – Van der Vaart, De Jong –Kuyt, Sneijder, Afellay – Van Persie
Az állás:
1. Hollandia 12 pont (12-2, 4 mérkőzés), 2. Magyarország 9 (12-4, 4), 3. Svédország 6 (9-4, 3), 4. Moldávia 6 (5-3, 4), 5. Finnország 3 (10-6, 4), 6. San Marino 0 (0-29, 5)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik