Élet-Stílus

Fehérvár: újabb lépés a bajnoki cím felé

A második mérkőzést is megnyerte a címvédő Fehérvár a Dunaújváros ellen a jégkorong-bajnokság döntőjében.

A Volánban több változás is történt az első meccshez képest: például nem az első meccsen szereplő Hetényi, hanem Bálizs kezdett a kapuban, előbbit nem is nevezték az összecsapásra. Ezenkívül a légiósok között is változtatott Kevin Primeau vezetőedző.

Most a Dunaújváros – amelynél nem volt számottevő változás – nem tudott úgy nekiugrani riválisának, mint tette ezt kedden. A meccs elején még sikerült kivédekeznie egy emberhátrányt, ám a szünet előtt Vas beköszönt az amúgy jól védő Sevelának.

A folytatásban gyorsan egyenlítettek a vendég dunaújvárosiak, ám Lencsést kiállították, és az emberelőnyt a hazaiak elsőszámú támadósora gólra váltotta. A második pihenő előtt is villant a Volán Mihály révén, ezzel 3-1-re alakította az állást.

A záró játékrészben Sevela helyett Becze állt be a vendégek kapujába, majd dupla emberhátrányba került Volán gólt kapott. Ezzel ismét nyílt lett a meccs, ám Holéczy – egy újabb hokis, aki az előző napon pihenhetett -, valamint Palkovics végleg eldöntötte a csatát. A második meccset 5-2-re nyerte a Fehérvár, s 2-0-ra vezet a párharcban.

A harmadik találkozót pénteken 18 órakor vívják Dunaújvárosban.

Ocskayra emlékeztek

A döntő második, székesfehérvári mérkőzése előtt a hazai és a vendégszurkolók mécseseket gyújtottak a két évvel ezelőtt, 33 évesen elhunyt ifjabb Ocskay Gábor emlékére a válogatott játékosról elnevezett csarnok előtt álló kopjafánál.


Ob I, döntő, 2. mérkőzés:
Sapa Fehérvár AV19 – Dab.Docler Dunaújváros 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)
Gól: Vas (18.), Sofron (25.), Mihály (40.), Holéczy (52.), Palkovics (58.), ill. Varga (24.), Azari (44.)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-0, a Fehérvár javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik