Élet-Stílus

Sztrájk miatt törölhetik a spanyol meccseket

Elmaradhat a jövő hétvégi forduló több mérkőzése az élvonalban a profiliga (LFP) sztrájkfenyegetése nyomán.

A profiliga (LFP) egyébként ilyen lépést már február eleji döntésével kilátásba helyezett, s most – az első osztályú, azaz a Primera Divisiónban szereplő csapatok képviselőinek részvételével lezajlott kedd esti, több órás tanácskozását követően – a szervezet elnöke, José Luis Astiazarán megismételte határozatuk változatlan érvényességét.

A spanyol profi futballklubok érdekképviseleti szerve jó ideje kifogásolja, hogy a kormányzat az ő beleegyezésük nélkül készül a futballt érintő, s főleg a mérkőzések televíziós közvetítésével és a sportfogadással kapcsolatos törvény módosítására.

Az LFP többségi álláspontja az, hogy változzon meg az eddigi rendszer, vagyis ne legyen kötelező minden játéknapon egy bajnoki mérkőzés ingyenes közvetítése, azaz a liga pénzt akar látni az összes tévés meccs után. „Semmiféle elmozdulást nem érzékelünk a kormány álláspontjában ez ügyben, mi viszont nem akarjuk, hogy ez a kötelezettség megmaradjon” – jelentette ki a profiliga elnöke. Hozzátette, hogy a sztrájkról nem szavaztatták meg a 20 csapatos élvonal és a 32 együttes alkotta másodosztály klubjait.

Meglehet, azért nem, mert nincs teljes egység a ligán belül a sztrájk kérdésében. Az élvonal klubjai közül heten – jelesül a Villarreal, a Real Sociedad, az Athletic Bilbao, a Zaragoza, az Espanyol, a Sevilla és a Málaga – leszögezték: ők játszani akarnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik