Élet-Stílus

Balzsay Európa trónjára hajt

Balzsay Károly ellenfele Európa-bajnoki az övet jelenleg birtokló lengyel Piotr Wilczewski lesz - várhatóan májusban.

„Tavaly nyáron kesztyűztem vele, egyszer pedig egy amatőr Európa-bajnokságon, az első fordulóban találkoztam vele, akkor én győztem” – idézte az origo internetes oldal Boksz Világszervezet (WBO) korábbi nagyközépsúlyú világbajnokát, aki az Európai Boksz Unió (EBU) nagyközépsúlyú Európa-bajnoki címéért lép majd szorítóba Wilczewski ellen.

A mérkőzés valószínűleg májusban lesz, várhatóan Lengyelországban, de Balzsay Károly klubja, az Universum tárgyalásai miatt a bunyó helyszíne még változhat.

„Szikár, izmos, jól védekező srác, remek mérleggel, harminc mérkőzésen egyszer kapott ki, tízszer kiütéssel nyert. Alig vártam már, hogy végre ismét bokszolhassak. Azzal nem akarok foglalkozni, hogy mi lesz, ha kikapok, mert az valószínűleg a profi pályafutásom végét jelentené. Nyerni fogok, mert jó formában vagyok, utána vélhetően meg kell majd védenem a címet, azután pedig kötelező kihívó is lehetek a világbajnoki címért” – tette hozzá a 31 esztendős Balzsay, aki profiként 23 győzelemnél és 2 vereségnél tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik