Élet-Stílus

Redknapp: az Arsenalnál van az adu

A Tottenham Hotspur szakvezetője, Harry Redknapp úgy véli, az Arsenal előtt óriási lehetőség adódott azzal, hogy a londoniaknak már csak a bajnokságra kell koncentrálniuk.

Az angol válogatott kispadjával egyre többször kapcsolatba hozott szakember szerint Arséne Wenger gárdája profitálhat abból, hogy legnagyobb bajnoki riválisai több fronton harcolnak, míg az „ágyúsok” már az FA-kupában és a Bajnokok Ligájában sem érdekeltek. Redknapp az idény előtt még amellett kardoskodott, hogy övéi megelőzik majd a városi riválist, mára azonban átgondolta a dolgot.

„Az Arsenalnál vannak a nyerőkártyák” – fogalmazott az edző. „Hétközben nem kell pályára lépniük, miközben a két manchesteri csapat a kupamérkőzésen egymásnak feszül. A programjuk szombati mérkőzésekre korlátozódik, a legveszélyesebb ellenfelek ezalatt kőkemény meccseket játszanak majd szerdánként.”

„Mindent egybevetve azt kell mondanom, hogy az Arsenal a Premier League fő esélyese, a másik három csapat, főként a Manchester United és a Chelsea a BL-mérkőzések miatt túlterhelt lesz” – tette hozzá. „Ha a Manchester United ennek ellenére megnyerné a bajnoki címet, az óriási tett lenne.”

A Spurs szakvezetője amondó, együttese idén jelentőset lépett előre, ennek ellenére nem tudja, melyik helyet csíphetik el.
„Mindvégig az első öt hely valamelyikén álltunk, de megviselt minket, hogy két fronton is harcolunk. Nem szoktunk hozzá. Ennek ellenére szeretnénk a legjobb négyben végezni, de ez nem lesz egyszerű. Öt remek csapat van, ebből egy rosszul végzi a célnál.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik