Élet-Stílus

Messi a legjobban fizetett futballista

A Barcelona ásza a France Football szerint évente 31 millió eurót vihet haza. A szakvezetők között Jose Mourinho az „erőnyerő”.

A Barcelona argentin támadója, Lionel Messi a földkerekség legjobban fizetett labdarúgója. A kétszeres aranylabdás a díjat szervező, felmérésében a Deloitte által segített, francia magazin szerint a katalánoktól kapott gázsival valamint a különböző reklámokból befolyó összeggel együtt mintegy 31 milliót keres, s ez 3.5 millióval több mint amit a madridi Cristiano Ronaldo rakhat félre.

A Primera División két legjobb játékosa mögött jócskán lemaradva következik a Manchester United klasszisa: Wayne Rooney 20.7 millió euróval gazdagodhat évente. Érdekesség, hogy az első tizenegybe két olyan labdarúgó is befér, aki igencsak túl van már a csúcson. Az Egyesült Államokban (MLS) szereplő David Beckham még mindig komoly márkanév (19 millió, ezzel az ötödik legjobban kereső), s Thiery Henry sem panaszkodhat (13.6, 11.).

A szakvezetők között Jose Mourinhónak a fizetése is speciális – 13.5 millió euró idényenként. A rivális Barcelona edzője, Josep Guardiola hárommillióval keres kevesebbet, míg a dobogóra 10.2 milliós gázsijával Rafael Benitez annak ellenére felért, hogy már kiebrudalták az Intertől.

Az angol szövetség is nagyvonalú gazda: 8.5 millió eurós bérével Fabio Capello a legdrágább szövetségi kapitány.

A kereseti lista élcsoportja:
1. Lionel Messi (argentin, Barcelona) 31 millió euró
2. Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid) 27,5
3. Wayne Rooney (angol, Manchester United) 20,7
4. Kaká (brazil, Real Madrid) 19,3
5. David Beckham (angol, Los Angeles Galaxy) 19
6. Ronaldinho (brazil, Milan – januártól Flamengo) 18,3
7. Carlos Tévez (argentin, Manchester City) 15,4
8. Frank Lampard (angol, Chelsea) 14,2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik