Élet-Stílus

Djokovic győzött Indian Wells-ben

A szerb Novak Djokovic nyerte meg vasárnap az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna 3,6 millió dollár összdíjazású férfi versenyét, miután a döntőben három játszmában győzött a spanyol Rafael Nadal ellen.

A szerb játékos úgy tudott nyerni a világelső ellen, hogy az első játszmát 6:4-re elveszítette, ám a folytatásban már ő dominált, az idei évben megszokott kirobbanó játékot produkálta, s végül közel két és fél óra alatt szerezte meg a győzelmet.
Djokovic a tornagyőzelemmel a harmadikról a második helyre lépett előre a világranglistán, megelőzve a svájci Roger Federert, akit a szombati elődöntőben vert meg.

“Nagyon magabiztosan játszottam végig, ráéreztem a megfelelő ritmusra” – nyilatkozta Djokovic. “Nagyon motivált vagyok az idén, minden meccset meg akarok nyerni, s a célom, hogy a továbbiakban is ilyen jól menjen a játék.”

A 23 éves teniszező december óta őrzi veretlenségét, sorozatban húsz mérkőzést nyert meg. A Nadallal eddig vívott csatáiban 16 vereség mellett ez volt a 8. győzelme. Most először fordult elő azonban az, hogy döntőben sikerült megvernie a világelső spanyolt. Győzelme révén 611 ezer dollárral gyarapodott a bankszámlája.

Eredmények:
férfiak (3,645 millió dollár), döntő:
Djokovic (szerb, 3.)-Nadal (spanyol, 1.) 4:6, 6:3, 6:2

korábban:
nők (4,5 millió dollár összdíjazás), döntő:
Wozniacki (dán, 1.) – Bartoli (francia, 15.) 6:1, 2:6, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik