Élet-Stílus

Milan-vereség Palermóban – videó

A Palermo a Renzo Barbera stadionban legyőzte a Milant – a lombardokat az Inter vasárnap délután két pontra is megközelítheti. A Lazio is egy korai góllal nyert.

A szicíliai kispadot március elején elfoglaló Serse Cosmi még nyeretlen volt a találkozó előtt – aligha gondolta, hogy az éllovas ellen sikerül megtörni a jeget. A 10. percben Migliaccio térült-fordult, a labda a lesgyanús helyzetben érkező Goian elé került, s a román védő nem vacakolt, a kapuba bombázott. Nem sokkal később Jankulovski sérülése borzolta a lombardok kedélyét.

A vörös-feketék nehezen ocsúdtak, Pastore majdnem kihasználta lehetőségét – a Milan csak a szünet után lendült bele, ám a második félidő első helyzetét is a hazaiak alakították ki: Ilicic távolról riogatta Abbiatit, majd Balzaretti passzával Darmian tört be a tizenhatosra, de mellé helyezett. Bő óra elteltével Flamini lövése jelezte, hogy a Milan pontokért érkezett a szigetre, a hajrában pedig már egymást érték a lombard támadások, a legnagyobb lehetőség Gattusó fejese volt; a középpályás estében terelte kapura a labdát, Sirigu azonban magabiztosan védett.

A végén beállt Miccoli hagyta ki a hazaiak legnagyobb helyzettét – Abbiatit nem érhette panasz. Maradt az 1-0, s ezzel a Milan „felhozhatja” az Intert.

A játéknap második találkozóján a Lazio már a második percben előnybe került a Cesena ellen (Mauri beadásából Zarate győzte le Antoniolit), s akár nagyobb különbséggel is győzhetett volna, ha a közelről fölé fejelő Sculli jobban koncentrál, avagy Gonzalez helyzeténél Pellegrino nem ment a gólvonalról.

Palermo-Milan – összefoglaló:


Serie A, 30. forduló:
Palermo-Milan 1-0 (1-0)
Renzo Barbera, 25 116 néző. Vezette: Tagliavento
Gól: Goian (10.)
Palermo: Sirigu – Munoz, Goian, Migliaccio – Darmian, Bacinovic (Acquah, 69.), Nocerino, Balzaretti – Ilicic, Pastore (Miccoli, 74.) – Pinilla (Hernandez, 88.).
Milan: Abbiati – Abate, Nesta, T.Silva, Jankulovski (Antonini, 17.) – Gattuso, Van Bommel (Boateng, 53.), Flamini – Seedorf – Pato (Robinho, 64.), Cassano.

Lazio-Cesena 1-0 (1-0)
Olimpiai stadion, 15 ezer néző. Vezette: Giannoccaro
Gól: Zarate (2.)
Lazio: Muslera – Scaloni (Stendardo, 78.), Biava, Dias, Garrido – Gonzalez, Matuzalem, Hernanes (Brocchi, 60.) – Mauri (Kozak, 87.) – Sculli, Zarate.
Cesena: Antonioli – Santon, Pellegrino, Von Bergen, Lauro (Benalouane, 69.) – Caserta (Riski, 69.), Colucci, Parolo – Jimenez; Malonga, Bogdani (Ceccarelli, 46.).

Az élcsoport:
1. Milan 62 (51-22), 2. Inter 57 (55-32, 29 mérkőzés), 3. Napoli 56 (44-26, 29), 4. Lazio 54 (36-25), 5. Udinese 53 (54-30, 29), 6. Roma 49 (45-39, 29)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik