Élet-Stílus

F1: Sutil rázós szezonra készül

Nem számít csodára a Force Indiától a szezon elején Adrian Sutil. A jelek szerint a német pilóta idén is a középmezőnyben ragad, Melbourne-ben a célbaéréssel is beérné.

Miközben Adrian Sutil elégedett a 2011-es Force India VJM 04 megbízhatóságával, a megfelelő tempó eléréséig még sok tennivalója akad a csapatnak. A tavaly még a középmezőny meghatározó alakulatának számító indiai gárda ellenfelei, a Sauber, a Williams és a Toro Rosso sokkal jobb benyomást keltettek a teszteken, mint a Force India.

“Van egy megbízható kocsink, ami jó előjel, ez egész biztosan segíteni fog bennünket az első futamokon. De sokat kell még gyorsulnunk, és időre van szükségünk, hogy megértsük az aerodinamikai fejlesztéseink kocsira gyakorolt hatásait” – fejtette ki Sutil a Force India szezonelőzetesében. “Az első néhány verseny nagyon nehéz lesz ebből a szempontból, de remélhetőleg hamarosan felvesszük a tempót.”

“A tavalyi Ausztrál Nagydíj egy őrült futam lett, amikor megérkezett az eső, ha jól emlékszem, csak tíz kocsi ért célba. (Tizenketten értek célba – a szerk.) Ezért vélem úgy, hogy a legfontosabb célba érni Melbourne-ben: ha az ember eljut a célig, általában pontot is szerez” – tette hozzá a német.

Sutil tavaly a 10. helyről rajtolt Melbourne-ben, de motorhiba miatt kiesett a futamon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik