Élet-Stílus

Fölényesen nyert a Veszprém a Szeged ellen

Az MKB Veszprém továbbra is százszázalékos a Budapest Bank férfi kézilabdaligában, miután legnagyobb riválisát, a Pick Szegedet szombaton 17 góllal legyőzte. Ezzel a címvédő gyakorlatilag megnyerte az alapszakaszt.

A Veszprém számított esélyesnek, eleve otthon szinte legyőzhetetlen, ráadásul már Szegeden is tudott győzni az alapszakaszban.

A Tisza-partiak 2-1-es vezetésük után sorozatban három gólt kaptak, ettől kezdve pedig már csak futottak a hazaiak után. Peric a folytatásban alig kapott gólt. A 17. percben, 8-4-es veszprémi előnynél időt kért a vendégek vezetőedzője, de nem volt megállás: pillanatok alatt 10-5 lett. A szünetig tovább nőtt az előny, így ekkora már eldőlt a két pont sorsa.

A második félidő elején kétszámjegyűvé vált a különbség (22-12), többek között azért, mert a szegediek változatlanul elpuskázták a legnagyobb helyzeteiket is. Annak ellenére, hogy sima volt a meccs, sok kiállítás tarkította a játékot, de ezekből is jobban jött ki a Veszprém, amely negyedórával a vége előtt 29-17-re ugrott meg.

A későbbiekben is folytatódott a gála, ennek nyomán története egyik legnagyobb vereségét szenvedte el a Szeged, a Veszprém pedig a valaha volt legnagyobb különbséggel verte hazai fő riválisát.

Mindkét együttesnek ez volt a főpróbája a közelgő BL-nyolcaddöntő előtt. A Veszprémre a spanyol Barcelona (Nagy László csapata), a Szegedre pedig a Mocsai Tamással felálló német Flensburg-Handewitt vár.

Eredmények:
MKB Veszprém-Pick Szeged 40-23 (17-9)
Mezőkövesd-Csurgó 26-27 (15-13)
PLER-Orosháza 35-32 (15-20)
Celebi-FTC – Dunaferr-Alexandra 34-17 (16-6)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik