Élet-Stílus

Dobogós a Paks, kikapott az FTC

A Paks hazai pályán 2-1-re legyőzte a Haladást a labdarúgó NB I 20. fordulójának szombati játéknapján. Csertőivel először nyert a Ferencvárost felülmúló Győr. A Bozsik Stadionban, Siófokon és Pápán a csapatok megosztoztak a pontokon.

A paksiak sikerükkel, továbbá a Zalaegerszeg, a Debrecen és a Kaposvár botlásával harmadik helyre jöttek fel a tabellán. A vizes talajon inkább a küzdelem dominált, a kapuk alig forogtak veszélyben. A Haladás egy okosan elvégzett szabadrúgásból szerzett vezetést – ennyivel volt jobb a vendégcsapat. A második félidőre alaposan feljavult a paksiak játéka és két vereség után teljesen megérdemelten nyertek a Tolna megyeiek.

Csertőivel először nyert a Győr
A második mérkőzésén kispadon ülő Csertői Aurél vezetőedzővel először nyert a Győr, miután hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Ferencvárost. Rendkívül küzdelmes, jó iramú, ám közepes színvonalú első félidőben a hazai zöld-fehérek álltak közelebb a gólszerzéshez.

Az ETO-nak három-négy nagyobb lehetősége is akadt, ám ezek kimaradtak, míg a Ferencváros komolyabb helyzet nélkül zárta az első 45 percet. Szünet után egy remek akció végén gyorsan vezetéshez jutott a győri együttes. Ezután alaposan rákapcsolt a Ferencváros, mezőnyfölényben játszott, de nem tudta feltörni a győriek védelmét, így a hazaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Nem született gól Siófokon
A Vasas egy pontot szerzett az utolsóelőtti, kieső helyen álló Siófok vendégeként a labdarúgó Monicomp Liga 20. fordulójában, miután egyetlen gól sem született a két csapat szombati mérkőzésén.

Eseménytelen első félidőt hozott a balatoniak számára a bennmaradás szempontjából létfontosságú találkozó. A csapatok küzdöttek az elemekkel, az esővel, a széllel, a rossz talajjal, illetve egymással. A folytatásban támadóbb játékot mutattak be a hazaiak, de a Vasas kapuja, és így pontszerzése nem forgott veszélyben.

Döntetlen Pápán
A Kaposvár 1-1-es döntetlent ért el Pápán. Sok hibával tarkított első félidőt láthatott a közönség. A minimális hazai fölény így is egygólos előnyt eredményezett a szünetig. A folytatásban egyetlen helyzetét értékesítette a Kaposvár, ezzel ponttal távozhatott Pápáról.

Egy pontot szerzett Kispesten a sereghajtó
A sereghajtó Szolnok gól nélküli döntetlent ért el a Budapest Honvéd otthonában. Az egész mérkőzésen jobbára a Honvéd támadott, de a kispestiek csak kapufáig jutottak, így a Szolnok egy ponttal távozhatott a Bozsik Stadionból.

Monicomp Liga, 20. forduló:
Paks-Haladás 2-1 (0-1)
Paks, 500 néző. Vezette: Solymosi
Gól: Kiss T. (49.), Vayer (84.), illetve Halmosi (29.)
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Szabó J., Báló – Sipeki, Fiola – Bartha (Montvai, 59.), Böde, Vayer (Vári, 90.) – Kiss T.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Simon Á., Nagy I. G. (Irhás, 58.), Halmosi, Sipos N. – Kenesei (Fodrek, 35.), Oross (Nagy II. G., 78.)

Győri ETO-Ferencváros 1-0 (0-0)
Győr, 4800 néző. Vezette: Andó-Szabó
Gól: Aleksidze (50.)
Győr: Stevanovic – Takács Á., Djordjevics, Fehér Z., Völgyi – Pilibaitis, Kiss M., Ji-Paraná, Dinjar (Dudás, 70.) – Koltai (Bouguerra, 76.), Aleksidze (Trajkovics, 76.)
Ferencváros: Ranilovics – Rodenbücher, Dragóner, Csizmadia, Tutorics – Rósa, Maróti (Sztanics, 52.), Andrezinho (Tóth B., 55.), Morales (Abdi, 68.) – Heinz – Schembri

Siófok-Vasas 0-0
Siófok, 300 néző. Vezette: Szabó Zs.
Siófok: Molnár P. – Mogyorósi, Graszl K., Fehér Zs. Novák – Déczeg (Lukács, 46.), Tusori, Kecskés, Melczer (Horváth A., 85.) – Homma, Csermelyi (Csordás, 77.)
Vasas: Németh G. – Balog Zs., Mileusnics, Gáspár, Katona M. (Mundi, 56.) – Kulcsár (Arszics, 46.), Kovács G., Lisztes, Rezes – Lázok (Beliczky, 89.), Ferenczi

Pápa-Kaposvár 1-1 (1-0)
Pápa, 900 néző. Vezette: Farkas Á.
Gól: Maric (32.), illetve Hegedűs (67.)
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Farkas A., Dlusztus, Rajnay – Quintero, Gyömbér, Bárányos (Palkó, 89.), Takács P. (Rebryk, 70.), Tóth N. (Bali, 55.) – Maric
Kaposvár: Kovács Z. – Okuka, Bank, Zsók, Korhut – Farkas Z. (Bőle, 52.), Hegedűs, Pedro (Máté, 68.), Balázs (Grúz, 83.) – Kulcsár, Peric

Honvéd-Szolnoki MÁV 0-0
Bozsik Stadion, 500 néző. Vezette: Veizer
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Debreceni, Botis, Hajdú – Zelenka (Bright, 58.), Akassou, Ivancsics (Fieber, 74.), Nagy G. (Kapacina, 59.) – Danilo, Moreira
Szolnoki MÁV: Melnicenko – Djurovics, Máté, Milicsics, Vukomanovics – Búrány, Némedi, Fitos (Balogh P., 90.), Remili – Zsolnai (Tchami, 78.), Joki (Szalai B., 88.)

Az élcsoport:
1. Videoton 46 pont (42-18), 2. Ferencváros 34 (32-30), 3. Paks 34 (34-27), 4. ZTE 33 (35-29), 5. Kaposvár 33 (32-26), 6. DVSC 32 (35-30), 7. Pápa 28 (33-35), 8. Kecskemét 27 (36-39)

Góllövőlista
17 gólos: Alves (Videoton)
11 gólos: Maric (Pápa)
10 gólos: Oláh (Kaposvár), Tököli (Kecskemét)
8 gólos: Czvitkovics (DVSC), Ferenczi (Vasas), Rajcomar (ZTE), Schembri (Ferencváros)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik