Élet-Stílus

Kitüntették Lady Gagát és Marc Jacobsot

Jacobs a divattervezői munkásságával, Gaga pedig a forradalmian új ruháival vívta ki az Amerikai Divattervezők Tanácsának (CFDA) elismerését.

Az énekesnő hazavihette az Év Stílusikonja címet, míg Marc Jacobs a Geoffrey Bene-életműdíjat veheti majd át a június 6-i ceremónián – mondta Diane von Furstenberg, a CFDA elnöke.
A tanács stylistok, újságírók és ruhaforgalmazók válogatott csoportjából tevődik össze.

Diane von Furstenberg elmondta, hogy Jacobs-ot a neki járó életműdíj mellé még a női divat kategóriájában is jelölték, amelyben Alexander Wanggal és a tervezőpárossal, Lazaro Hernandezzel és Jack McCollough-val küzdhet meg.

A filmesek között is akadtak tehetségek, akik divattervezőként is olyan sikerekre tettek szert, amit a 370 tagból álló bizottság is értékelt. Ilyen tehetségek például Ashley és Mary-Kate Olsen ikerpár, akik a The Row elnevezésű női ruhakollekciójukkal maguk mögé utasíthatják a rutinos Parbal Gurungot, vagy akár Joseph Altuzarrat is.

Von Furstenberg arról is beszámolt a divatvilág megjelent nagyságai előtt, hogy a szervezet tagjai online aukcióval gyűjtenek adományokat a japán földrengés és cunami áldozatainak számára.

AJÁNLOTT LINKEK:

Lady Gaga lett az év stílusikonja (www.hirado.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik