Élet-Stílus

Budai nem enged utalni a MÚSZ-nak

admin
admin

2011. 03. 18. 11:39

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos arra kérte Borkai Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökét, hogy a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) gazdálkodását érintő vizsgálat befejezéséig a MOB ne teljesítsen kifizetéseket a MÚSZ részére.

A kormánybiztos többek között erről tájékoztatta Czene Attilát, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkárát, aki pénteken hivatalában fogadta őt.

Az úszás olimpiai felkészülésére és az utánpótlás-nevelés folyamatosságának fontosságára való tekintettel Czene Attila egyeztetést kezdeményez a MOB elnökével, a kormánybiztos kérésére a kifizetések felfüggesztése ugyanis indokolt lehet. A sportág műhelyeiben a szakmai munka fenntartása, a pénzügyi stabilitás hátterének biztosítása ugyanakkor kiemelt figyelmet igényel – áll a közleményben.

“Mindenképpen el kell kerülnünk a magyar úszó sportág eredményességét biztosító műhelymunka megtorpanását, leállását. A MÚSZ vezetésének pénzügyi elszámolásából fakadó problémák nem taszíthatják válságba a szakmai műhelyeket” – fogalmazott az úszó olimpiai bajnok Czene Attila az egyeztetésen.

A megbeszélésen elhangzott – az államtitkárság közleménye szerint -, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) által végzett vizsgálat dokumentációja alapján Budai Gyula hivatalosan, írásban kereste meg azon cégeket, amelyeknek – a tavalyi Európa-bajnoksághoz köthető szerződéseik révén – a MÚSZ hónapok óta, összességében több mint 80 millió forinttal tartozik. A kormánybiztos a cégek vezetőitől bekérte az általuk kiállított – a MÚSZ felé címzett – fizetési felszólítások hiteles másolatát.

Budai Gyula a vizsgálat lefolytatásához számos kiegészítő dokumentum és szerződés másolat megküldésére is felszólította a KEHI-t. A vizsgálat kiemelt jellegére való tekintettel beérkeztek a miniszterelnökségre a MÚSZ és a RA-FU Kulturális Szolgáltató Bt. között létrejött, több tíz millió forintról szóló szerződések, melyeket a szerződő felek képviselőiként Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke és Ruza József, a MÚSZ volt főtitkára, a RA-FU Bt. megbízottja, mint beltag látott el kézjegyével.

Az elszámoltatási kormánybiztos múlt szerdán jelentette be, hogy Bánki Eriknek, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottsága fideszes elnökének felkérésére vizsgálatot indított a MÚSZ-nál. Az ügy előzménye, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal február elején jelezte, szabálytalanságokat állapított meg a MÚSZ-nál a tavalyi, margitszigeti Európa-bajnokság költségvetési támogatásának felhasználását illetően.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.