Élet-Stílus

Győzelmet vár Heidfeldtől a Renault

Nyerőképes kocsit épített 2011-re a Renault - véli Eric Boullier. A csapatfőnök a Kubica helyére leigazolt Nick Heidfeldtől várja a francia gárda visszatérését a győztesek közé.

Attól a perctől fogva, hogy kiderült: Nick Heidfeld veszi át a februárban, ralibalesetben megsérült Robert Kubica helyét a Renault-istállónál, megnőttek az elvárások a francia csapattal szemben.

A német kiváló fejlesztőpilótának számít, emellett megbízható, különösen rendkívüli körülmények (esős verseny, sok safety car-periódus) közepette képes erős eredményekre. Nick eddig 172 F1-es nagydíjon vett részt, de a győzelem eddig elkerülte a 33 esztendős möchengladbachi pilótát. A Renault R31 a teszteredmények alapján képes lehet a győzelemre, és “Quick Nick” is készen áll arra, hogy megtörje az átkot.

“Nem feltétlenül kell nyerőképes kocsi ahhoz, hogy valaki nyerhessen” – nyilatkozta Heidfeld a Speedweeknek. “A tesztelések egész jól sikerültek, de hogy ez elég lesz-e a futamgyőzelemhez, azt egyelőre nem tudjuk.”

A Renault csapatvezetője, Eric Boullier titkon abban reménykedik, hogy csapata idén visszatérhet a győztesek sorába. “A kocsink sokkal jobb, mint egy évvel ezelőtt, ezért azt gondolom, Nicknek jó esélye van a győzelemre”.

A Renault idén egy forradalmian új, az alváz elején kivezetett kipufogórendszerrel lepett meg mindenkit, ami a mérnökök szerint optimálisabb légáramlást tesz lehetővé a kocsi oldaldoboza és alváza körül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik