Élet-Stílus

Farmer őrület lesz idén

Az örök darab, a kincsásók farmerja még idén sem megy ki a divatból. Sőt, sokkal több fazont kínálnak a boltok, mint eddig valaha.

Noha ezek a farmerek már régen nem az eredeti kemény anyagú szövetből készülnek és szabásvonaluk is sokkal fantáziadúsabb, mint az első munkásnadrágoké.
A névazonosságon kívül, már nem sok közös maradt a régi és az új típus között, mégis elmondható, hogy a farmer örök érvényű ruhadarabunk. Az idei év bőségesen ellát minket választékkal.

Itt van elsőnek a halásznadrág fazonú, a háromnegyedes farmer. Tetszés szerint viselhető magassarkúval és balerinacipővel egyaránt. Optikailag hosszítja a bokánkat, így bárki, bármikor nyugodtan felveheti.

A romantika kedvelőit sem hagyták figyelmen kívül a tervezők, nekik a mintás farmereket ajánljuk. Az apró virágmintás és geometrikus mintázatú nadrágokhoz az egyszínű felsőket célszerű felvenni. Just Cavalli ezt persze nem veszi szentírásnak és a farmerkabátot is megbolondítja a mintákkal.

Aki szíve szerint az otthoni oltárra is farmert akasztana, az bátran vegye alapul Jean Paul Gaultier és Cavalli kollekcióit. A tervezők nem fukarkodtak idén az alapanyaggal, így tetőtől talpig beborították modelljeiket farmerral. Az overálokat a szabás és a színárnyalatokban rejlő finom különbségek teszik egyedivé. A tintakék farmer és a sztrechesebb anyagú változatok is viselhetőek idén.

A 2011-es év a maxiruhák, a nagy térfogatú ruhák és bő nadrágok éve. A bőszárú farmerok általában magasított derékkal készülnek, vékony övvel párosítva. Magassarkúval, pántos szandállal és balerinacipővel is egyaránt jól mutatnak és akár az irodai öltözékünk részét is képezhetik.

Az egyenes szárú fazonok is visszajöttek az idei trendbe. A kényelmükről híres darabokat akár sportossá, akár elegánssá is tehetjük a megfelelő kiegészítőkkel.

A formás combok elővillanhatnak a nyári melegben, mert a farmer sortok széles kínálatából válogathatunk. Sállal pótolhatjuk az öveket és bátran vegyünk fel bőrdzsekit, bő inget, vékony csizmát és hosszú nyakláncokat.

Idén a legnépszerűbb típusok, a skinny farmerek még mindig trendiek maradnak. 2011-re a divattervezők a derékban magasabb, feszes farmereket álmodták meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik