Élet-Stílus

Az idei sminktrend színes és csillogó

A smink az arc öltözéke. Lehet álarc, varázslat, de személyiségünk nagyítója is. A lényeg, hogy az aktuális trendnek megfelelően használjuk az ecsetvonásokat.

2011 tavaszi / nyári szezon sminkdivatját erős nőiesség jellemzi. A színek nemcsak a ruhákon, hanem az arcokon is nagy szerepet kapnak. A ruhadivat monokróm szürke, tatárlonc rózsaszín, élénk kék és krémszínű kavalkádja mellett a sminkek a 60-es és a 70-as évek hangulatában bontakoznak ki.
A füstös szem még mindig divat, de korántsem a szürke variációkkal. Az elkészítési technika ugyanaz maradt, de a színek kibővültek az almazöld, a harsány sárga, a lila és a narancs árnyalataival.

A csillogó, krémes alapanyagú szemhéjpúderek fénykorukat élik és a nappali sminkben nem elvárás a szemceruza! Ha mégis ragaszkodnánk hozzá, akkor egy fehér vagy világos árnyalatú vonalat satírozzunk szét a felső szemhéjon.

Idén az ajkakat hangsúlyozzuk, mégpedig a piros, narancssárga és a pink árnyalataival.
Az arcon a vékony, csillogó alapozás mellett a bőrápolás is nagyon fontos!

Simkó Linda szerint az idei sminktrend óriási szabadságot és kreativitást ad a hölgyeknek.
A 2011-es sminkdivatban szinte bármit kipróbálhatnak a nők, bátran kísérletezzenek a színekkel és formákkal. A divaton túl az is lényeges hogy kihez milyen szín, forma illik, de talán mindennél fontosabb a megfelelő bőrápolás. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a legszebb alapozás is visszatetsző az elhanyagolt bőrön. A bőrradírozás és a tonizálás elengedhetetlen, de az is lényeges, hogy minden este mossuk le az aznapi sminket! „- mondta Linda, aki nemrég a Face Up 1 nemzetközi sminkverseny világbajnoka lett a Pin Up Babe/ sminkes kategóriában.

AJÁNLOTT LINKEK:

Simkó Linda honlapja (www.simkolinda.hu)
Sminkszoba (www.sminkszoba.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik