Élet-Stílus

Terry újra Anglia kapitánya lehet

John Terry visszakaphatja a csapatkapitányi karszalagot az angol labdarúgó-válogatottnál.

A Chelsea védője 2010 februárjáig volt az angol nemzeti csapat kapitánya. A karszalagtól azután kellett megválnia, hogy kiderült, s a szigetországban hatalmas vihart kavart Wayne Bridge ex-barátnőjével, Vanessa Perroncel francia színésznő-modellel történt viszonya. Volt klubtársa, Bridge a botrány miatt otthagyta a válogatottat.

Terry felesége ugyan megbocsátotta ura kilengését, Fabio Capello szövetség kapitány ugyanakkor a népakaratnak engedve leváltotta, egyúttal Rio Ferdinandot bízta meg a csapatkapitányi feladatok ellátásával. A Manchester United játékosa azonban sorozatos sérülései miatt mindössze négyszer szerepelt azóta az angol válogatottban, a tavalyi nyári dél-afrikai világbajnokságot kihagyta, és nem játszhat a március 26-án esedékes Wales elleni Eb-selejtezőn sem, ahogy helyettese, Steven Gerrard sem hadra fogható.

Capello ezért megfontolja annak a lehetőségét, hogy ismét Terry legyen a kapitány, de bárhogy is határoz – mint mondta -, döntése hosszú távra, és nem egy meccsre szól.

Az angol válogatott olasz szakvezetője semmiképpen sem szeretné, ha még egyszer előfordulna az, ami a dánok elleni barátságos mérkőzésen megesett, amikor a játékosok azt találgatták: vajon ki a „cséká”? Akkor eleinte Frank Lampard karján feszült a szalag, majd a csere következtében Gareth Barry viselte, később Ashley Cole-nál kötött ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik