Élet-Stílus

Megkezdődött az olimpiai jegyek árusítása

admin
admin

2011. 03. 15. 13:11

Megkezdődött kedden a 2012-es londoni nyári olimpia belépőinek árusítása.

A forgalomba kerülő 6,6 millió jegyért a Nagy-Britanniában és a brit korona függő területein élők, valamint az európai gazdasági térség – az EU-tagállamok, köztük Magyarország, emellett Norvégia, Izland és Svájc – állampolgárai folyamodhatnak közvetlenül a londoni szervező bizottság külön e célra létrehozott honlapján.

A kedden hozzáférhetővé vált honlap ez utóbbiakat is részletesen felsorolja; Magyarország esetében a Pegazus Sport Tours szerepel a listán, amely az 1996-os atlantai játékok óta a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) hivatalos utazási irodája.

A folyamodványokat egy online „számla” létrehozásával kell benyújtani, a határidő április 26., 23:59 óra. A paralimpiai játékok jegyeiért szeptember 9-étől lehet jelentkezni.

Egyébként a szervezők hangsúlyozzák, hogy ugyanannyi esélyük van belépőhöz jutni az első napon jelentkezőknek, mint azoknak, akik az utolsó nap utolsó percében küldik el jegyigényüket, ugyanis a kérvényeket a jelentkezési határidő letelte után összesítik, és túljegyzés esetén sorsolással osztják el a belépőket a londoni olimpia adott versenyére.

A jelentkezőket a szervezők június 24-éig értesítik e-mailben vagy postai levélben arról, hogy hozzájutottak-e igényelt belépőikhez, ugyanakkor a folyamodványt benyújtók valójában már jóval előbb megtudhatják, ha szerencsével jártak, mivel a beérkezett jegyigényléseket május 10. és június 10. között dolgozzák fel, és ezzel egy időben emelik le a megadott bankszámlákról a belépőjegyek ellenértékét.

A belépők 90 százaléka 100 fontnál, azaz 32 ezer forintnál olcsóbb lesz; kétharmadukért pedig 50 fontnál, 25 százalékukért 20 fontnál kevesebbet kell majd fizetni. A legdrágább jegycsomag – utalva a londoni ötkarikás játékok évére – 2012 fontba kerül.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.