Élet-Stílus

Löw 2014-ig német kapitány marad

Joachim Löw szövetségi kapitány 2014-ig meghosszabbította a szerződését a német szövetséggel.

Az 51 éves szakember néhány hónappal ezelőtt, a németek számára bronzérmet hozó tavalyi nyári világbajnokság után két évvel hosszabbított, de Löw és a német szövetség vezetői is el akarták kerülni a 2012-es Eb-n azt a helyzetet, ami Dél-Afrikában előfordult. A vb-n ugyanis állandó beszédtémát szolgáltatott a kapitány akkor lejáró szerződése.

„Boldog vagyok, hogy a megállapodással korán kiderült, hogy folytathatjuk a munkánkat a 2014-es világbajnokság végéig. Hiszünk a játékosaink képességeiben, és fényes jövőt látunk a csapat előtt” – magyarázta az egyezség kapcsán Löw, aki nem véletlenül fogalmazott többes számban, hiszen az övével együtt Hansi Flick pályaedző, Andreas Köpke kapusedző és Oliver Bierhoff menedzser szerződését is meghosszabbították.

Löw 2004-ben, Jürgen Klinsmann segítőjeként került a válogatotthoz, majd a hazai vb-n szerzett bronzérem után a kezébe vette irányítást, és vele nem csak eredményesen, hanem stílusosan, többnyire kifejezetten látványosan is futballozik a Nationalelf.

Löw munkáját minősíti, hogy eddig 9 vereség és 11 döntetlen mellett 43 győzelmet számol német szövetségi kapitányként, és mint ilyen a 2008-as osztrák-svájci Európa-bajnokságon ezüstérmet, a 2010-es vb-n pedig bronzérmet akasztottak a nyakába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik