Élet-Stílus

A Barca nem bírt a Sevillával – videó

A spanyol listavezető Barcelona vasárnap este megosztozott a pontokon a házigazda Sevillával.

A Sevilla a Real Madrid kezére játszott azzal, hogy a Primera División vasárnap esti mérkőzésén két pontot csent az éllovas, ezúttal vendégként fellépő Barcelonától.

A katalán csapat a 31. percben előnybe került, miután Andrés Iniesta nagyszerű indítása nyomán Daniel Alves pontosan passzolt a padról beszállt Bojan Krkichez, aki a labdával együtt a kapuban landolt.

A mostani szezonban egyáltalán nem brillírozó, csupán nyolcadik Sevilla alaposan feljavult a második félidőre: a szünet után egyenrangú ellenfele volt a listavezetőnek, és amellett, hogy Jesus Navas fejesével egyenlített, több veszélyes helyzetet is kialakított.

Ezzel együtt az éllovas Barcelona megnyerhette volna a meccset, a hajrában beszorította a hazaiakat, de Iniesta – ahogy korábban Lionel Messi – a kapufát találta el, majd újabb próbálkozását követően Gary Mendel a gólvonalon tisztázott a legvégén.

„Bár nem tudtuk azt a játékot nyújtani, amit általában, a döntetlen csalódás a számomra, hiszen a lehetőségeink alapján akár több gólt is szerezhettünk volna. Természetesen a három pontért jöttünk, persze az ilyen kemény meccsek után az egy pontot is meg kell becsülni” – így Krkic, aki a 13. percben lépett pályára a Ramon Sanchez Pizjuanban Pedro cseréjeként, s a negyedik gólját jegyezte a bajnokságban.


Tapad a Napoli



Az olasz élvonalban harmadik Napoli a második félidő elején négy perc alatt fordított Parmában, majd hajrában – már emberelőnyben – ismét betalált, és 3-1-es győzelmével egy pontra megközelítette a második Intert, amely pénteken csak döntetlenre volt képes a kiesőket jelölő vonal alatt tanyázó Brescia otthonában.


Primera División, 28. forduló:


Sevilla-Barcelona 1-1 (0-1)


Gól: Navas (49.), ill. Krkic (31.)

Sevilla: Javi Varas – Caceres, Fazio, Alexis, Fernando Navarro – Medel, Zokora (Kanouté, 46.) – Navas, Rakitic, Capel (Perotti, 72.) – Negredo (Romaric, 88.)

Barcelona: Victor Valdes – Dani Alves, Piqué, Abidal, Adriano (Maxwell, 75.) – Xavi, Busquets, Iniesta – Pedro (Krkic, 13.), Messi, Villa (S. Keita, 85.)



Az élcsoport:

1. Barcelona 75
2. Real Madrid 70
3. Valencia 54
4. Villarreal 51
5. Espanyol 43
6. Athletic Bilbao 41/27 mérkőzés

Serie A, 29. forduló:


Parma-Napoli 1-3 (1-0)


Gól: Palladino (29.), ill. Hamsik (52.), Lavezzi (56.), Maggio (87.)

Kiállítva: Galloppa (59., Parma)



Az élcsoport:

1. AC Milan 62 pont
2. Inter 57
3. Napoli 56
4. Udinese 53
5. Lazio 51
6. AS Roma 49

Ajánlott videó

Olvasói sztorik