Élet-Stílus

Aranyszőrű mazsola

Mazsolára emlékeztet a pofácskája ennek a kis arany oroszlánmajmocskának, aki nemrégen látta meg a napvilágot.
Kapcsolódó cikkek

A csöppnyi arany oroszlánmajmocskát az európaiaknak először Pigefetta jezsuita atya írta le, aki Magellán utazásainak krónikása volt. Amik neki apró oroszlánnak tűntek, valójában apró majmocskák. Gyönyörű selymes, aranyszínű szőrük van, sörény veszi körül fekete pofácskájukat, innen jön az oroszlános hasonlat. A brazil trópusi erdők lombkoronájában élnek, onnan nézik valószínűleg egyre rémültebben, hogyan csökkent le élőhelyük a fakitermelés következtében alig 1 %-ra. Földünk legveszélyeztetettebb élőlényei közé tartoznak.

Az indianai Potowatami Zoo-ban született csöppséget nem csak szülei, hanem tavaly nyáron született bátyja is nagy örömmel fogadta. Az oroszlánmajom szülők monogámok, családok igen összetartóak, így a cseperedő növendékek is kiveszik a részüket az utódgondozásból, és megtanulják, hogyan is bánni egy újszülöttel. A bébi az első időben főleg anyja hátán tartózkodik, int képeinken is látható.

A kisfilmben egy állatkerti párocska látható, akiket szabadon engedtek egy fás részen, hogy megtanulják, hogyan kell a fákon közlekedni és bogarakat fogni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik