Élet-Stílus

A Mocsai-csapat ott lesz az Eb-n

A magyar férfi kézilabda-válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, miután a selejtező 4. fordulójában 29-26-ra győzött a vendég Macedónia ellen.

A két csapat szerdán már találkozott egymással, akkor Szkopjében magabiztosan, 29-22-re győzött Mocsai Lajos alakulata, amely most is esélyesnek számított. A magyarok gyorsan elhúztak 4-2-re, ugyanakkor utána sorozatban négy gólt kaptak.

A macedónok pedig ettől vérszemet kaptak, és megléptek. Negyedóra elteltével már 9-6 volt „oda”. A kapuba Mikler helyett Tatai állt be, s ez nagy lökést adott a hazaiaknak.

Még Zubai kiállítása alatt is sikerült csökkenteni a hátrányt, aztán a 22. percben egyenlő lett, a 24. percben a 150. válogatottságát ünneplő Ilyés révén pedig már magyar vezetésnek örülhetett a közönség. A macedónokon az időkérés sem segített; a szünetben 13-10 volt az állás.

A fordulás után tovább nőtt a különbség (21-16), és már a látványra is figyeltek a játékosok. Tatai változatlanul jól védett, ám a vendégek „nem adták olcsón” magukat. Negyedórával a vége előtt 23-20-ra feljöttek a macedónok, ám emberhátrányuk alatt ismét leszakadtak, és ezzel elszálltak pontszerzési reményeik. Végül 29-26-ra nyertünk.

A negyedik forduló után továbbra is százszázalékos magyar csapat kijutott az Eb-re, ahonnan még egyenes ágon lehet indulási jogot szerezni a londoni olimpiára. Ha ez nem sikerülne, akkor is biztos az ötkarikás selejtezőtornán való részvétel a Mocsai-gárda számára a világbajnokságon elért 7. hely révén. Az Európa-bajnoki selejtező utolsó két fordulóját júniusban rendezik: Mocsai Lajos szövetségi kapitány csapata a bosnyákok (idegenben) és az észtek (itthon) elleni sikerrel biztosíthatja be a csoportelsőséget.

Eb-selejtező, Veszprém:
Magyarország-Macedónia 29-26 (16-13)

A csoport állása:
1. Magyarország 8 pont
2. Észtország 4
3. Macedónia 3
4. Bosznia-Hercegovina 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik