Élet-Stílus

A Videoton kiütötte a Fradit

A listavezető Videoton kiütéses, 5-0-s győzelmet aratott a Ferencváros otthonában a labdarúgó NB I 19. fordulójának szombat esti rangadóján.

Remek hangulat fogadta a csapatokat, hatalmas tömeg gyűlt össze az Albert Stadionban. A ferencvárosi ultrák a nemzeti ünnep közelsége miatt piros-fehér-zöld színbe öltöztették a kapu mögötti szektort, illetve “Most vagy soha!” feliratú transzparenssel üzentek kedvenceiknek, utalva arra, hogy a találkozó akár egy bajnoki döntővel is felérhet.

A 25. percig nagyobb helyzete nem volt az együtteseknek, ekkor azonban Lencse tört be a 16-oson belülre, majd átemelte volna Balogot, aki azonban kézzel belekapott a labdába. A büntetőt Alves rendkívül gyengén gurította a jobb sarok felé, Ranilovicsról azonban kifelé jött a labda, így a brazil támadó ismételhetett, és – habár ismét “sután” rúgta meg a játékszert – betalált. A zöld-fehéreknek megvolt az esélyük az egyenlítésre, de Schembri csak a kapufát találta el, két perc múlva pedig Vasziljevics szöglet után közvetlen közelről növelte a fehérváriak előnyét.

A fordulást követően a Ferencváros kénytelen volt kitámadni, ezt pedig azonnal megkontrázta a Videoton, Lencse mértani precizitással “megrajzolt” támadást fejezett be higgadtan (0-3). Mezey György alakulatának ezen az estén minden sikerült, a 62. percben Andic szabadrúgása talált könnyedén utat Ranilovics kapujába (0-4). A 79. percben Sándor kiváló passza után Polonkai szépen emelt a kapuba (0-5).

A Videoton a rangadón a játék minden elemében jobb volt a Ferencvárosnál, s sikerével előnye immár kilenc pont a tabella élén.

Monicomp Liga, 19. forduló:
Ferencváros-Videoton 0-5 (0-2)
Albert Stadion, 10 ezer néző. Vezette: Kassai
Gól: Alves (26.), Vasziljevics (33.), Lencse (52.), Andic (62.), Polonkai (79.)
Ferencváros: Ranilovics – Csizmadia, Tutorics, Balog, Józsi (Tóth B., 46.) – Andrezinho (Miljkovics, 68.), Maróti, Sztanics (Abdi, 75.), Rósa D. – Heinz, Schembri
Videoton: Bozovics – Lázár (Milanovics, 78.), Lipták, Vaskó, Andic – Gosztonyi, Sándor, Vasziljevics (Szakály D., 71.), Polonkai – Lencse (Nikolics, 65.), Alves

Az élcsoport:
1. Videoton 43 pont (40-17), 2. Ferencváros 34 (32-29), 3. ZTE 33 (35-28), 4. Kaposvár 32 (31-25), 5. DVSC 32 (34-28), 6. Paks 31 (32-26), 7. Pápa 27 (32-34)

Góllövőlista
16 gólos: Alves (Videoton)
10 gólos: Maric (Pápa), Oláh (Kaposvár), Tököli (Kecskemét)
8 gólos: Czvitkovics (DVSC), Ferenczi (Vasas), Rajcomar (ZTE), Schembri (Ferencváros)
7 gólos: Böde (Paks), Kenesei (Haladás), Montvai (Paks), Némedi (Szolnok), Rajczi (Újpest), Remili (Szolnok)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik