Élet-Stílus

Raúl: csak spanyol csapatot ne!

A Real Mariddal háromszoros Bajnokok Ligája-győztes spanyol Raúl valósággá vált álomnak tartja a Valencia kiejtését.

„A Valencia jó csapat, és szerdán igazán kemény mérkőzést vívtunk ellene, bármi megtörténhetett volna. Nehézzé tette a helyzetünket, hogy korán hátrányba kerültünk, de éreztem, hogy a csapat van olyan jó, hogy fordítson. Nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült. A továbbjutással egy álom vált valóra, és szeretnénk elődöntőt játszani a Schalkéval, amely még nem volt négy között a BL-ben” – mondta a Valencia elleni odavágón (1-1) fontos gólt szerző Raúl, aki a Real Madriddal 1998-ban, 2000-ben és 2002-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, amelynek nem mellékesen a gólrekordere.

A veterán csatár a BL-negyeddöntő március 18-án esedékes sorsolása kapcsán elmondta, ő egyáltalán nem szeretne ismét spanyol klub ellen játszani.

A Schalke egyébként 2008 óta először jutott el a legjobb nyolc közé, és akkor éppen egy spanyol – pontosabban: katalán – klub, jelesül a Barcelona jelentette a végállomást.

„Nekem tökéletesen mindegy, ki lesz a következő ellenfelünk, alakuljon bárhogy is a sorsolás, nehéz párharcra van kilátás” – így az est hőse, a duplázó Jefferson Farfán.

„Az egyenlítést jelentő gólom után már éreztem, hogy továbbjutunk, és nagyon örülök annak, hogy ez az én két gólomnak is köszönhetően sikerült. Persze nem csak enyém az érdem, hiszen mindenki keményen dolgozott. Végig koncentráltunk, hittünk magunkban, olyannyira, hogy egygólos hátrányban sem adtuk fel egy pillanatig sem, és ennek a negyeddöntőbe jutás lett a jutalma” – tette hozzá a 26 esztendős perui labdarúgó.

EMLÉKEZTETŐ


Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:


Schalke (német)-Valencia (spanyol) 3-1 (1-1)

Gelsenkirchen, Veltins-Arena. Vezette: Eriksson (svéd)

Gól: Farfán (40., 90+4.), Gavranovic (52.), ill. Ricardo Costa (17.)

Sárga lap: Kluge (27.), Escudero (50.), Farfán (74.), ill. Mathieu (83.)

Schalke: Neuer – Ucsida, Höwedes, Metzelder, Escudero – Kluge (Sarpei, 81.), Matip (Papadopulosz, 60.) – Jurado (Draxler, 76.), Farfán – Raul, Gavranovic

Valencia: Guaita – Bruno, Ricardo Costa, David Navarro, Mathieu – Topal, Banega (Costa, 70.) – Joaquin, Pablo Hernandez (Soldado, 64.), Mata – Aduriz (Jonas, 75.)

Továbbjutott: a Schalke, 4-2-es összesítéssel.



STATISZTIKA

Lövések: 13, ill. 9
Kapura: 6, ill. 4
Szögletek: 7, ill. 5
Szabálytalanságok: 16, ill. 20

Ajánlott videó

Olvasói sztorik