Élet-Stílus

Londonban megvalósult egy álom – videó

„Szerdán egy lehetetlennek tűnő álmot valósítottunk meg" - mondta Harry Redknapp, a Tottenham szakvezetője az AC Milan búcsúztatását követően.

Az AC Milan hiába játszott jobban a Tottenhamnél a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő gól nélküli döntetlennel végződő visszavágóján, az első meccshez hasonlóan képtelen volt kapuba találni, így a párharcot Peter Crouch San Siróban szerzett gólja döntötte el.

„Természetesen szerettünk volna gólt szerezni, de nem sikerült, a Milan nagyszerűen játszott, mi viszont hasonlóképpen jól védekeztünk. Néha előfordul, hogy egy csapatnak nem sikerül úgy játszania, ahogy szeretne, de bebizonyítottunk, hogy ha kell, nagyon tudunk védekezni” – mondta William Gallas, aki az első félidőben Robinho megpattant lövésénél a gólvonalon tisztázott, ezzel jelentős érdemeket szerzett abban, hogy a Spurs, amely a címvédő Intert, a Werder Brement és a Twentét lepipálva megnyerte a csoportját, az AC Milant kiejtve Bajnokok Ligája-újoncként a legjobb nyolc közé jutott.

„Ezzel ehetetlennek tűnő álmot valósítottunk meg. Ha két évvel ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy negyeddöntősök leszünk a Bajnokok Ligájában, minimum őrültnek tartom” – így Harry Redknapp, aki az első angol edző, aki nyolc közé jutott a BL-ben.

S juthat még tovább is…

„Nyilván szeretnénk bejutni a londoni döntőbe, de egyelőre a negyeddöntőre koncentrálunk. Egyáltalán nem tartunk a sorsolástól, bárki jöhet. Azok után, hogy felülmúltunk mind a két milánói klubot, miért ne tudnák ismét búcsúztatni egy másik nagy csapatot is?!” – tette fel a költői kérést, Sandro, a Tottenham brazil középpályása.



EMLÉKEZTETŐ


Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:


Tottenham (angol)-Milan (olasz) 0-0

Lonon, White Hart Lane. Vezette: De Bleeckere (belga)

Sárga lap: Jankulovski (49.), Flamini (63.), Pato (64.)

Tottenham: Gomes – Corluka, Dawson, Gallas, Assou-Ekotto – Lennon, Modric, Sandro, Pienaar (Jenas, 71.) – Van der Vaart (Bale, 66.) – Crouch (Pavljucsenko, 83.).

Milan: Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Jankulovski (Antonini, 70.) – Seedorf, Boateng (Merkel, 76.), Flamini (Strasser, 87.) – Robinho – Pato, Ibrahimovic

Továbbjutott: a Tottemham, 1-0-ás összesítéssel.



STATISZTIKA

Lövések: 6, ill. 11
Kapura: 1, ill. 3
Szögletek: 4, ill. 5
Szabálytalanságok: 16, ill. 16
Labdabirtoklás: 42%, ill. 58%

Ajánlott videó

Olvasói sztorik