Élet-Stílus

A főszponzor után az edző is távozik a Tatabányáról

admin
admin

2011. 03. 10. 19:44

Herédi Attila vezetőedző közös megegyezéssel távozik a tatabányai labdarúgócsapattól, miután a múlt héten az Enternet-FC Tatabányánál negyvenkilenc százalékos tulajdonrésszel rendelkező Esti Reklám Kft. bejelentette, hogy kiszáll az együttes finanszírozásából.

“Nem a szakmai munkámmal, hozzáértésemmel volt baj, most az önkormányzat a költségtakarékosságra helyezte a hangsúlyt. Úgy indultunk neki az idénynek, hogy NB I-es céljaink vannak, de időközben ez megváltozott” – mondta csütörtökön Herédi Attila újságíróknak.

A vezetőedző távozása után a gárda irányítását a pályaedző, P. Nagy László vette át, szombaton már egyedül ő ül majd a kispadon a Honvéd II elleni meccsen.
“Az FC Tatabányánál október óta szinte csak alapfizetést kaptak a játékosok és a vezetőség, ez a korábban megállapodott összegnek csak mintegy 25 százaléka volt. Az Esti Reklám kilépésével a klub forrásainak kétharmadát elveszítette a tavaszi szezon kezdetén” – mondta el korábban az MTI-nek a távozó vezetőedző.

Kancz Csaba, fideszes alpolgármester tájékoztatása szerint a városnak 51 százalékos tulajdonjoga van a csapatban és a klub felügyelőbizottságának elnökeként ígéretet tett arra, hogy első lépcsőben márciustól rendezik a kereseteket, majd befektetőt, illetve szponzort keresnek a csapat támogatására.
“A városnak fontos a foci, jelenleg célunk a biztos bennmaradás az NB II-ben, majd egy stabil gárda létrehozása, melyben a korábbinál nagyobb szerephez juthatnak a tatabányai nevelésű játékosok” – tette hozzá az alpolgármester.

Az önkormányzat felszólította az Esti Reklám Kft-t, hogy nyolc napon belül rendezze az elmaradásait, ellenkező esetben egy forintért a városra száll vissza a csapat teljes tulajdonjoga, erről még a médiacég belépésekor kötöttek megállapodást.

Az Esti Reklám Kft. 22 millió forintért 2009-ben szerzett 49 százalékos tulajdonrészt a tatabányai futballcsapatban. A szerződés szerint a vállalkozás évi 60 millió forinttal, az önkormányzat évi 30 millióval támogatta a csapatot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.