Élet-Stílus

Szávay és Arn a főtáblán

Szávay Ágnes várhatóan csütörtökön kezd egyesben a hazai közönség előtt szereplő Jill Craybas ellen az Indian Wells-i tenisztornán, míg Arn Gréta már szerdán pályára lép.

Szávay – aki több mint öthónapos kihagyás után tér vissza – a verseny honlapja szerint párosban a magyar származású, svájci színekben szereplő Bacsinszky Tímea oldalán, már a szerda esti programban, magyar idő szerint csütörtökre virradóra is szerepel. Az ellenfél egy dél-afrikai, cseh duó, a Natalie Grandin és Vladimira Uhlirova kettős lesz.

A világranglistán jelenleg 44. Szávay elmondta, hogy riválisa viszonylag magas kora – Craybas már 36 esztendős – ellenére hallatlanul fitt és nagy hiba lenne alábecsülni.
“Alapvonalon nagyon pontos és magabiztos, stabil teniszező” – fogalmazott Szávay, aki tavaly a harmadik fordulóig jutott a kaliforniai versenyen. “Jól érzem magam, sokat edzettem, mások mellett az orosz Aliszja Klejbanovával is tréningeztem és már alig várom a kezdést.”

A 22 éves magyar játékos, aki sérülése miatt októberben versenyzett utoljára, nem indult az idei első Grand Slam-tornán, az ausztrál nyílt bajnokságon és a Fed Kupában sem játszott. Szávaynak komoly hát- és gerincproblémái voltak.

Az Indian Wells-i viadal 128-as főtábláján szinte a teljes női (és férfi) élvonal megtalálható. Szávay mellett egy másik magyar, az utóbbi időben sikeres Arn Gréta is pályára lép. A legutóbb Acapulcóban és Monterreyben is negyeddöntős Arnra (53. a világranglistán) az az olasz Sara Errani (40.) vár Kaliforniában, akit múlt héten 4:6, 7:5, 6:4-re legyőzött a monterreyi nyolcaddöntőben.

A két játékos a szerdai (mai) programban, magyar idő szerint várhatóan 22 óra után találkozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik