Élet-Stílus

Schalke: Magath távozik

A Schalke az idény végén megválik Felix Magath vezetőedzőtől. A királykékeket tavaly bajnoki ezüstig vezető szakembernek nem bocsátották meg a gyatra bajnoki szereplést.

A Westdeutschen Allgemeinen Zeitung internetes oldalának híre szerint a döntésen az sem változtat, ha a német együttes szerdán bejut a Valenciával szemben a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe – Raúlék az első mérkőzésen idegenben 1-1-et játszottak. A Bundesligában ugyanis csak a tizedik helyen áll a Schalke.

A korábban a Bayern Münchennel és a Wolfsburggal is bajnok, 57 éves Magath szerződése 2013-ig szól, de a vezetés a gyenge bajnoki teljesítmény miatt már a szezon végén váltani akar. Pedig a Schalke a gyenge idénykezdet ellenére az egyenes kiesési sorozatokban remekelt.

A gelsenkirchenieknek nagy esélyük van arra, hogy megnyerjék a kupát – a döntőben a második vonalbeli Duisburggal játszanak – míg a Bajnokok Ligájában a Lyont és a Benficát maguk mögé utasítva lettek csoportelső, s a nyolcaddöntőben sem áll rosszul a szénájuk. Amennyiben kiejtenék a spanyol táblázat harmadik helyezettjét, megismételnék a 2007-2008-as idényben bemutatott bravúrt: a bányászcsapat három éve a Porto kiejtésével jutott be Európa nyolc legjobb csapata közé, ahol nem vallott szégyent (0-1, 0-1 a Barcelona ellen).

A klubvezetés ugyanakkor Magath szemére veti azt is, hogy a nyári csapat-átalakítás során olyan játékosokat engedett el – Westermann a Hamburghoz, a brazil Rafinha a Genoához, Bordon az el-Rajjanhoz, míg Kuranyi a Dinamo Moszkvához távozott – akik rengeteget tettek a klub korábbi sikereiért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik