Élet-Stílus

Lampard vezetésével zárkózik a Chelsea

A Blackpool idegenbeli legyőzésével kapaszkodik a korábban leírt Chelsea az angol labdarúgó-bajnokságban.

Frank Lampard vezetésével a címvédő Chelsea 3-1-re nyert az újonc Blackpool otthonában, és ezzel a korábban már „eltemetett” londoni csapat kilenc pontra csökkentette hátrányát az éllovassal szemben, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott, mint a Mancheter United. Érdemes megjegyezni, hogy nem olyan rég, február 26-án még tetemesnek mondható 15 pont volt a differencia a két együttes között.

A Chelsea-t hétfő este – némi túlzással – Lampard csempészte közelebb a MU-hoz, előbb szögletből gólpasszt adott a fejjel eredményes John Terrynek, majd a szünet után büntetőből, valamint akcióból három percen belül kétszer maga is betalált. Utóbbi gólban a sérült Didier Drogbát váltó Salomon Kalou is főszerepet játszott, remek kiugratása végén Lampardnak már rutinmunka volt a kapus mellett a hosszú alsó sarokba gurítani.

Az utolsó szó a Blackpoolé volt, Jason Puncheon lapos lövése után a labda a bal alsó sarokban landolt, de a 15. helyen álló újonc ezzel csupán zsinórban második vereségén kozmetikázott valamelyest.

„Amennyiben minden meccsüket megnyerjük, akkor nem lehetetlen a címvédés, ugyanakkor nagyon nehéz lesz…” – árulta el a hétfő esti meccs hőse, Lampard, hogy Észak-Londonban még nem tettek le az első helyről, ám ilyen mélyről indulva ez bravúr lenne a javából – és nyilván ehhez az élen állóknak nyilván lesz egy-két szavuk.

Premier League, 29. forduló:
Blackpool-Chelsea 1-3 (0-1)
Gól: Puncheon (86.), ill. Terry (20.), Lampard (63., 66, az elsőt büntetőből)

Korábbi eredmények:
Wolverhampton-Tottenham 3-3
Liverpool-Manchester United 3-1
Manchester City-Wigan 1-0
Arsenal-Sunderland 0-0
Bolton-Aston Villa 3-2
Fulham-Blackburn 3-2
Newcastle United-Everton 1-2
West Ham United-Stoke 3-0
Birmingham-West Bromwich Albion 1-3

Az élcsoport:
1. Manchester United 60 pont
2. Arsenal 57/28
3. Manchester City 53
4. Chelsea 51/28
5. Tottenham 48/28
6. Liverpool 42

Ajánlott videó

Olvasói sztorik