Élet-Stílus

NB I: „ismerős” góllal nyert a Fradi Kispesten

A tavalyi kapott gólját lekopírozva a Ferencváros mind a három pontot elvitte a Budapest Honvéd otthonából.

A Ferencváros 1-0-ra győzte le otthonában a Budapest Hovédot a Monicomp Liga 18. fordulójának vasárnapi találkozóján, méghozzá egy kísértetiesen hasonló góllal, amelyet az előző szezon harmincadik, utolsó fordulójában, szintén a Bozsik Stadionban kapott.

Honvéd-gól tavalyról (0:40-nél)


Akkor Coira beívelt szabadrúgása után kötött ki a labda a hálóban (május 22-én ezzel szereztek vezetést a kispestiek, akik végül 2-0-ra nyertek); most Sztanics tekerte be a labdát a bal oldalról, 35 méterre a kaputól, amely érintés nélkül került a hosszú sarokba.

Az első félidő jelentős részében a vendég Fradi irányította a játékot, a hajrát azonban „megnyomta” a Honvéd, de nem tudott egyenlíteni, mint ahogy a folytatásban sem…

Sztanics mostani győztes gólja (0:40-nél)

A hazai csapat a feszült hangulatú, kakaskodásokkal és nyolc sárga lappal színesített második 45 percben többször is beszorította a Ferencvárost, a jól védő Ranilovic eszén azonban nem tudott túljárni, Bright fejesénél pedig a kapufa segítette ki zöld-fehéreket, akik második tavaszi bajnokijukat megnyerve ott lihegnek az éllovas Videoton nyomában.

S a jövő héten faraghatnak is a jelenleg hatpontos hátrányukból, lévén éppen a székesfehérvári csapatot fogadják majd az Albert Stadionban. A Honvéd mérlege két meccs, két vereség tavasszal: egy hete az MTK-tól kaptak ki Supka Attila emberei.

Monicomp Liga, 18. forduló:
Budapest Honvéd-Ferencváros 0-1 (0-1)
Bozsik Stadion, 5000 néző, v.: Berger
Gól: Sztanics (12.)
Sárga lap: Botis (61.), Lovric (78.), Hajdú (88.), Zelenka (89.), Akassou (92.), ill. Ranilovic (75.), Csizmadia (78.), Abdi (93.)
Budapest Honvéd: Tóth I. – Lovric, Debreceni, Botis, Hajdú – Nagy G. (Danilo, 56.), Hidi (Zelenka, 55.), Ivancsics, Akassou, Moreira (Vólent, 72.) – Bright
Ferencváros: Ranilovic – Csizmadia, Tutorics, Balog – Sztanics, Maróti, Rósa, Józsi (Tóth B., 65.) – Schembri, Heinz (Andrezinho, 84.), Miljkovic (Abdi, 68.)

Korábbi eredmények:
Paksi FC-Szolnok 3-1
Pápa-Zalaegerszeg4-3
Haladás-Kaposvár 2-0
Győri ETO-Vasas 0-1
Videoton-MTK 2-1
Kecskemét-Debrecen 3-0
Újpest FC-Siófok 1-1

Az élcsoport:
1. Videoton 40 pont
2. Ferencváros 34
3. Paksi FC 31/17 mérkőzés
4. Zalaegerszeg 30
5. Kaposvár 29
6. Debrecen 28/17

Ajánlott videó

Olvasói sztorik